Görme engellilere ‘Gören göz’ cihazı

1032

Görme engellilerin gitmek istedikleri yere ulaşmasını sağlayarak bağımsız hareket edebilmelerini destek olan “gören göz” cihazının Kütahya’da dağıtımı başladı.
“ENGELLİLERİMİZİN PROBLEMİ BİZİM DE PROBLEMİMİZ OLMALI”
Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğündeki törende yaptığı konuşmada, engellilerin probleminin toplumun, yöneticilerin hatta devletin problemi olması gerektiğini söyledi.
‘Gören göz’ projesinin engellilerin problemlerini anlamak adına güzel bir proje olduğunu belirten Vali Nayir, şöyle konuştu: “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile görme engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak, onlara daha rahat hareket edecek bir cihazı vatandaşlarımıza kazandırmış olacağız. Engellilerimizin ne kadar dışarı çıkmaları, haberleşmeleri, ulaşımları daha rahat hale gelirse hem engellimizin hem de ailesinin hayatı kolaylaşmış olacak. Bu oldukça güzel bir çalışma, inşallah devamı gelir. Sizlerin bugüne kadar en iyi kullandığınız bastonlarınız, telefonlarınız, saatleriniz var. Bu da onlara bir destek sağlamış olacak.”
“ENGELLİLERİN ERİŞİMİNİ KOLAYLAŞTIRACAK”
Gören göz cihazlarının görme engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak şekilde tasarlandığını dile getiren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan ise, “Gören göz cihazları sahip olduğu navigasyon özelliği sayesinde görme engellilerin erişilebilirliğini kolaylaştırmak üzere tasarlandı. Önceki yıllarda Türkiye genelinde 26 ilde dağıtılan gören göz cihazı, 2018 yılında yeni baştan tasarlanarak daha önceden cihaz dağıtılmamış olan 41 ilde dağıtılıyor. Bu iller arasında Kütahya da var. Görevli eğitmen de cihaz alan görme engellilere özel eğitim veriyor. Cihazın dağıtımı önümüzdeki günlerde de devam edecek.” diye konuştu.
Turan, Kütahya’da toplamda 130 cihaz dağıtımın gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi.
Gören göz cihazlarından alan görme engelliler de cihazın hayatlarını kolaylaştıracağını ifade ederek yetkililere teşekkür etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir