Avrupa’daki Kütahyalılardan ramazan yardımı

990

Avrupa Kütahyalılar Federasyonu tarafından Kütahya’da bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlara Ramazan Paketi yardımı yapıldığı bildirildi.
Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde bulunan Kütahyalılar derneklerinin tek çatı altında toplandığı Avrupa Kütahyalılar Federasyonu, kentteki ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere ramazan paketi hazırladı.
Federasyon Başkanı Adil Emsen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa’da yaşayan Kütahyalılar olarak memleketleri olan Kütahya’ya zaman zaman çeşitli yardımlar yapma gayretinde olduklarını belirtti.
Federasyon olarak ramazan ayı dolayısıyla içerisinde çeşitli gıda ürünlerinin bulunduğu yaklaşık bin paket ramazan paketi hazırladıklarını dile getiren Emsen, şunları kaydetti:
“Üye derneklerimiz ve hayırseverlerimizin katkısıyla bu yıl ramazan ayı için ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza erzak yardımında bulunalım istedik. Hazırladığımız yaklaşık bin paketi Kütahya’da İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği yaparak kent merkezi ve ilçelerde bulunan okullardaki ihtiyaç sahibi öğrencilerimize dağıtacağız. Yine bu kapsamda hazırladığımız 62 paketimizi de Kütahya Sakatlar Derneği bünyesindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için dernek başkanımız Hatice Yakar’a teslim ettik.”
Emsen, ramazan paketi yardımını her yıl artırarak devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
Kendilerine ulaşan yardım paketlerini ihtiyaç sahibi üyelerine dağıtacaklarını ifade eden dernek başkanı Yakar da Avrupa Kütahyalılar Federasyonuna ve başkan Emsen’e yardımlarından dolayı teşekkür ettiğini söyledi.
Yakar, Emsen’e üzerinde ayet yazılı olan pano takdim etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir