AK Partide adaylarla ilk toplantı

1068

AK Parti Kütahya Milletvekili adaylarının belirlenmesinin ardından İl Başkanlığında adaylarla ilk toplantı gerçekleştirildi. Burada konuşan İl Başkanı Ali Çetinbaş, listede yer almayan Şükrü Nazlı ile Vural Kavuncu ve aday adayı olan 59 kişiye teşekkür ederken Kütahya teşkilatları olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı asla yalnız bırakmayacaklarını söyledi.
“YENİDEN YOLA ÇIKIŞ TOPLANTISI”
AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, il binasında, milletvekili adayları Ahmet Tan, İshak Gazel, Ceyda Çetin Erenler, Mustafa Özbey, Mehmet Kaymaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve İl Genel Meclisi ve İl Seçim Koordinasyon Başkanı Musa Yılmaz’ın katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi.
Toplantıyı, “besmele” ve “yeniden yola çıkma” olarak niteleyen Çetinbaş, şunları söyledi: “Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantımızı bir besmele, bir yeniden yola çıkma hareketi olarak değerlendiriyorum. Ama öncesinde şunu ifade etmek isterim. Mevcut milletvekillerimiz de dahil olmak üzere 59 kıymetli hanımefendi ve beyefendi kardeşimiz, “Biz de bu yolda sizinle beraber yürümek isteriz. Sizin yükünüz ağırdır, biz de sizinle beraber bu yükü yüklenmeye, gönlümüzde taşıdığımız memleket sevdasıyla, AK Partimize duyduğumuz aidiyet şuuruyla ve cumhurbaşkanımız, genel başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın istikametine duyduğumuz inançtan dolayı biz de adayız” dediler. Bunu çok kıymetli buluyorum. Burada her birini birbirinden ayırmadan kaliteli ve değerli buluyorum. Bu süreçte hem siyasi partimize hem de seçimlerimize yapmış oldukları olumlu katkıdan dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
NAZLI VE KAVUNCU’YA ÖVGÜ VE TEŞEKKÜR
Konuşmasında listede yer alamayan Mustafa Şükrü Nazlı ve Vural Kavuncu’ya uzun bir zaman ayırarak övgüler sıralayıp şükranlarını belirten Çetinbaş, şöyle devam etti: “25 ve 26. dönemde birlikte çalıştığımız, daha önce de parti teşkilatlarımızda birçok görevde bulunmuş milletvekilimiz sayın Mustafa Şükrü Nazlı 27. dönem listemizde değil. Ayrıca 24, 25 ve 26. dönemde birlikte çalıştığımız, beyefendi kişiliği ve nezaketiyle teşkilatımız başta olmak üzere birçok hemşehrimizin sevgisini kazanmış Vural Kavuncu bey aramızda değil. Sizlerin huzurunda şunu açıkça ifade etmek isterim ki ikisinin de Kütahya’ya olan sevdalarında ve bu memlekete hizmet etme gayretlerinde hiçbir eksikleri yoktur. Bir teşekkürü de hem teşkilatımızı, hem şahsımızı, il başkanlığımızı hem de Kütahya’mızı kamuoyunda, ortaya koydukları politika veya tavırlarla yüzünü öne eğdirecek herhangi bir hareketleri yoktur. Şahsen ve teşkilat çalışmalarımızda, diğer belediye başkanlarımızla yapmış olduğumuz çalışmalarda şunu açıkça belirtmek gerekir. Yüreği memleket sevdasında yanan, elinden gelen bütün gayreti, genel başkanımıza bağlılığı ve AK Partiye duyduğu aidiyeti kaybetmeden yerine getirmeye gayret gösterdiler. İnsan hayatı gibi, her işin bir sonu var veya her son yeni bir başlangıçtır. Dolayısıyla her iki kıymetli vekilimize yasama sürecinde göstermiş oldukları katkıdan ve şehrimiz için ortaya koydukları çalışmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.”
“ÇALMADIK KAPI, SIKMADIK EL, GİRMEDİK GÖNÜL BIRAKMAYACAĞIZ”
“Seçim demek yeni bir heyecan demek. Seçim demek insanın içindeki heyecanın artması demek” diyen Çetinbaş, “Bu bir tanışma ve seçimlere hazırlanma toplantısı olarak değerlendirmek lazım. Bugün ortaya koyulmuş olan milletvekili aday listesi başta genel başkanımız olmak üzere bizim yapmış olduğumuz değişikliklerde ve politikalarda ne kadar kararlı olduğumuzu ortaya koyuyor. Biz bu süreçte çalmadık kapı, sıkmadık el, girmedik gönül bırakmayacağız. Cumhur ittifakını çok kıymetli buluyorum. Cumhur ittifakımızın öznesi cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Partinin adayı Recep Tayyip Erdoğan olduğu için bu sözü söylüyorum. Ülkemizde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yanında gerçekleştirilecek olan milletvekili seçimi, cumhurbaşkanlığı seçiminin yanında daha tali bir konu olarak kalır. Ortaya konulmak istenen tuzağı görüyoruz. Şunu hiç kimse unutmasın, Kütahya’nın 5 milletvekili de en küçük mahalle, köy, belde teşkilatlarından başlayarak il başkanlığı da ortaya koyduğu siyaseti, aldığı vazifeleri kalbinde taşıdığı Recep Tayyip Erdoğan sevgisindendir.” dedi.
“İTTİFAKIN ÖZNESİ ERDOĞAN… YALNIZ YÜRÜMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
Konuşmasında millet ittifakını da eleştiren Çetinbaş, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da durmadan çalışacaklarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmayacaklarını belirtti. Çetinbaş, “Dolayısıyla bizim gönlümüzün sevdası da, ittifakımızın öznesi de bellidir. Ama beş benzemezlerin ittifakının ortak noktası, öznesi nedir diye baktığımızda ne görüyoruz Allah aşkına. Cumhurbaşkanı adayları farklı farklı… Milletvekili aday listeleri farklı farklı… Peki, şer ittifakının öznesi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığıdır. Dolayısıyla bugünden başlayarak hiç durmadan çalışacağız. AK Partimizin Kütahya’da aldığı hem milletvekilliği seçimlerinde hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en yüksek sonucu, yine ittifakın içerisinde AK Partimizin bu güne kadar almış olduğu en büyük oy oranını alarak Kütahya’dan bu çalışmanın ve gayretin neticesinde şöyle sesleneceğiz. Sayın cumhurbaşkanım, her kim ne oyun kurarsa kursun, her kim bir araya gelir ülkemizin geleceği adına sizi ve ekibinizi alaşağı etmeye çalışırsa çalışsın biz Kütahyalılar olarak teşkilatımızın bütün kademeleri olarak seni hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Bu yolda yalnız yürümene müsaade etmeyeceğiz” diyeceğiz” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir