Tavşanlı’da içme suyu kaynağına ulaşıldı

1064

Tavşanlı’da çeşmelerden memba suyu kalitesinde içme suyu sağlayacak olan isale hattı çalışmasında sona yaklaşıldı.
Tavşanlı’nın 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan İçme Suyu İsale Hattı Projesi kapsamında çalışmalar öngörülenden daha hızlı ilerledi.

“İSALE HATTINDA KAYNAĞA METRELER KALDI”
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Arıtma Tesisi bağlantı vana odasından kaynağa kadar olan 21 kilometrelik boru hattının tamamlanmak üzere olduğunu söyleyerek, “Kaynağa sadece metreler kaldı” dedi.
Çalışmaların öngörülenden daha hızla sürdürüldüğünü vurgulayan Başkan Güler, “İçme Suyu İsale Hattı’nın hayata geçirilmesi konusunda Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun büyük desteği oldu. İlçemizin uzun vadeli çözüm olarak en az 50 yıllık su ihtiyacını kaynağından karşılayacak olan 30 milyonluk dev yatırımımız tüm hızıyla devam ediyor. Göreve geldiğim günden bu yana en büyük hayalim olan bu projeyi Orman ve Su İşleri Bakanlığı’mızın büyük desteğiyle nihayet ilçemize kazandırma noktasına geldik. Çalışmalarda sona gelindi” dedi.
“KAYNAKTA SONDAJ

ÇALIŞMASI YAPILDI VE DSİ TARAFINDAN DERENİN DEBİSİ DÜŞÜRÜLDÜ”
DSİ tarafından derenin debisinin düşürüldüğünü dile getiren Başkan Güler, “Suyun alınacağı kaynakta başlatılan sondaj çalışmaları tamamlandı. DSİ tarafından derenin debisi düşürüldü. Kaynak bölgesinde kaptaj çalışmaları da başlatıldı. Bu çalışmaların ardından projemiz hayata geçecek” ifadelerini kullandı.
“HEYECANLANMAMAK
MÜMKÜN DEĞİL. HALKIMIZ
SUYU DİREKT
KAYNAĞINDAN İÇECEK”
Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Halkımıza ana kaynaktan su temin edecek proje çalışmalarını yerinde takip için Esatlar’a gittim. Çavdarhisar hattından gelen Çat Deresi akıntısı ile temiz suyu alacağımız su kaynama noktaları iyice netleşti. Borulama ve gömlekleme işi için 15 gün yeter gibi geldi bana. Tabi ki havalar uygun olursa. Çünkü aşırı yağmurda çalışma alanı kot düşüklüğü nedeniyle selde kalabilir.
Heyecanlanmamak mümkün değil; düşünsenize Tavşanlı halkı içme suyunu direkt suyun kaynağından alıyor. Arıtma yok sadece klorlama var. Evlerde damacanalar veya su taşıma işi bitiyor. Pırıl pırıl, doğadan evlere su. Allah’ıma hamdolsun. Sonsuz kudret sahibine şükürler olsun. Tavşanlı’ya bu mutluluğu yaşatacak olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, Bakanımız Veysel Eroğlu, vekilimiz Vural Kavuncu beye halkımız adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

YILDA 14,6 MİLYON METREKÜP İÇME SUYU TEMİN EDİLECEK
Bu proje ile Tavşanlı’ya yılda 14.6 milyon metreküp su temin edileceğini ayrıca 12 milyon metreküp de su depolanabileceğini ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Güler, çalışmaların hız kesmeden devam etmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir