Engellilerin yaşadıklarını anlamak için empati yaptılar

1089

Kütahya’da bir lisenin öğrencileri tarafından engelliler haftası için hazırlanan etkinlikte, vatandaşlar engellilerin yaşadığı zorlukları anlamak amacıyla, gözlerine bandaj takıp yürüdü ve tekerlekli sandalyeye bindi.
Etkinlikte, öğrenciler vatandaşlara broşür dağıtıp engelliler konusunda bilgiler verirken bazı vatandaşlar da gözlerine bandaj takıp tekerlekli sandalyeye binerek engellilerin yaşadığı zorlukları anlamaya çalıştı.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Seyitömer Çok Programlı Anadolu Lisesi yönetimi ve öğrencilerince Cumhuriyet Caddesi girişinde engellilerin sorunlarının empati yoluyla anlatılması amacıyla etkinlik düzenlendi.
Okul müdür yardımcısı İsmail Tolga Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle öğrencilerle birlikte farkındalık etkinliği düzenlediklerini belirtti.
Etkinlikle, vatandaşların engellilerin halinden anlamalarını ve yaşadıkları zorluklarını anlamalarına dikkat çekmek istediklerini dile getiren Sarı, şunları kaydetti:
“Buradaki etkinliğimizde vatandaşların engellilerin hallerinden anlamaları ve empati yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. örneğin görme engellilerin halinden anlamak için vatandaşlarımızın gözlerini göz bandı ile bağlayıp beyaz baston yardımıyla yürümelerini sağlıyoruz. Yine bedensel engelli vatandaşlarımızın tekerlekli sandalyede neler hissettiğini anlayabilmek için sağlıklı vatandaşlarımızı tekerlekli sandalyeye bindiriyoruz. Onlar da bu sayede engellilerimizin yaşadıklarını empati yoluyla anlamaya çalışıyorlar.”
Etkinliğe katılan vatandaşlardan Hakan Özer de göz bandı ile gözleri kapatıldıktan sonra baston yardımıyla bir süre yürüdü. İlk defa böyle bir empati etkinliğine katıldığını ifade eden Özer, “Bu etkinlik sayesinde hakikaten çok farklı duygular hissettim. İnsanın görememesi gerçekten çok büyük bir sıkıntı imiş. Gözlerimde bant varken gerçekten yürüyebilmek çok zormuş. Bu sayede bunu anladım. Engellilerimize toplumda daha çok yer verilmeli diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halil Ertaş da, etkinlik standını ziyaret ederek etkinlikte farkındalık oluşturulmak üzere oluşturulan panoya boya ile parmak basıp tekerlekli sandalyeye bindi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir