Kur’an kurslarının minik öğrencileri şenlikte buluştu

873

Kütahya’da, 12 Kur’an kursundaki 14 ana sınıfında eğitim gören 4-6 yaş arası 207 çocuğun yılsonu gösterileri ilgi gördü.
Kütahya İl Müftülüğünce Dumlupınar Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlik İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı.
İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, burada yaptığı konuşmada, çocukları Kur’an-ı Kerim’le buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.
Kütahya’da birçok Kur’an kursunun olduğunu ancak 4-6 yaş kurslarının içlerinde en çok önemsedikleri kurslar olduğunu belirten Hazırlar, şöyle konuştu:
“Biz bu Kur’an kurslarımızı çok önemsiyoruz. Bu yavrularımız her geçen gün sayıları artan bu Kur’an kurslarımızda pek çok şeyi öğrendiler. Öncelikle Kur’an-ı Kerimi, harfleri, dini bilgileri öğrendiler. Yavrularımız bunların yanı sıra başka güzellikler de öğrendiler. Ahlaki erdemleri, anne babaya, bütün kainata karşı sevgi ve merhameti öğrendiler. Yavrularımız burada elif ba’yı öğrendikleri gibi Allah’a ibadet etmenin güzelliklerini öğrendiler. Amacımız, Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyen herkese ulaşmak. Her bir kardeşimize İslam’ın güzelliklerini ulaştıralım istiyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda ilimizde her geçen gün Kur’an kurslarımızın sayısı artmakta. İlimizde sadece 4-6 yaş grubumuza hizmet veren 14 Kur’an kursumuz bulunmakta. Bu anlamda bize destek veren yerel yöneticilerimize teşekkür ediyorum.”
Anasınıfı çocuklarının yapmış oldukları gösteriler karşısında oldukça duygulandığını ifade eden Saraçoğlu ise “Bugün bu salonu dolduran herkese çok teşekkür ediyorum. Geçmişte, bırakın bu tür salonları küçücük sınıflarda bile bu etkinlikleri yapmak mümkün değildi. İnsanları kendi dininden, değerlerinden, medeniyetinden uzaklaştırmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Ama hamdolsun ki bu millet bu değerlerinden ve geçmişine sahip çıkmaktan asla vazgeçmedi. Gelinen noktada bu salonları bu şekilde doldurmak çok önemli. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Çocukların şiirler, ilahiler ve türküler seslendirdiği etkinlikte, miniklerden oluşan mehter takımının gösterisi ilgi çekti.
Gösteride marşlar eşliğinde salonda yürüyen çocuklar izleyicilerden büyük beğeni aldı. Gösteri uzun süre alkışlandı.
Ezberledikleri sureleri okuyan çocukların ve semazenlerin gösterileri de beğeni kazandı.
Etkinliğe, protokol üyeleri ile çok sayıda veli ve öğretmen de katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir