Kur’an öğrenen miniklerin yılsonu gösterisi

1621

Kütahya’daki bir anaokulunda Kur’an-ı Kerim okumasını öğrenen minik öğrenciler için yılsonu etkinliği düzenlendi.
Zafertepe Mahallesinde bulunan Yıldız Entegre Anaokulunda öğrenim gören ve Kur’an öğreticisi Hasibe Aygün öğreticiliğinde Kur’an okumasını öğrenen öğrenciler gösteri yaptı.
Gösteri öncesi bir konuşma yapan Hasibe Aygün, “Minik öğrencilerimizle birlikte bir eğitim yılını tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor ve bunun için Allah’a hamd ediyorum” dedi.
İnsan hayatında birçok şeyin değiştiğini ancak dini inancın değişmediğini ve buna uygun çocuklar yetiştirmek gayretiyle çalıştıklarını dile getiren Aygün, şunları kaydetti:
“Yaptığımız işi, yüce Allah’ın rızasını kazanmak için yapıyor ve burada bulunuyoruz. Bu çalışmalarımızla manevi değerlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Önce insana sonra inanca hizmet etmenin çok kutsal bir görev olduğunun bilincindeyiz. Anne ve babalardan şunu istiyoruz. Ne olursanız olun, doktor olun, öğretmen olun, hayatın her noktasında ne olursanız olun ama önce kendine ve topluma faydalı bir fert sonra Allah’a hakiki bir kul olmanın bilincini oluşturmalıyız. Bizler de hep birlikte Allah’ın izniyle manevi değerlerimize sahip çıkarak çalışıyoruz. Elbette kitapların, okulların, öğretmenlerin, profesörlerin bizlerin hayatına kattığı pek çok şet var. Fakat bizim ilk okulumuz, yani aile okulumuz, anne babamızdan aldığımız değerler bizi bir hayat boyu idare ediyor. Dürüstlük ve fedakarlığı ilk önce ailelerimizden öğreniyoruz. Anaokulunda da bu manevi değerlerimize sahip çıkarak çocuklarımıza eğitim amaçlı katkılar sunmaya çalışıyoruz.”
Konuşmaların ardından Kur’an öğrenen 60 öğrenci İstiklal Marşı, şiir ve şarkılar seslendirdi.
Etkinlikte, çocuklara Kur’an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
Öte yandan, öğretmen Aygün’ün Kur’an öğrenen çocuklara kendi imkanları ile kıyafetler ve hediyeler hazırladığını öğrenildi.
Programa İl Müftülüğünden katılım olmaması ise velileri üzdü.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir