Dev eğitim tesisi açıldı

1200

Kırdar Grup tarafından Kütahya’da hayata geçirilen ve 250 kişiye istihdam sağlayan dev eğitim tesisi Kırdar Bilgiören Koleji törenle açıldı. Kolej yeni eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak.
İNŞASI 9 AYDA TAMAMLANDI
Kırdar Ailesi tarafından geçtiğimiz yıl ilk kazmanın vurulduğu ve 9 ay gibi kısa bir sürede inşası tamamlanan Kırdar Bilgiören Koleji’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Açılışa, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Eşsiz, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Vakıflar Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Vakıfbank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, iş adamı Rıza Güral, Kırdar Grup Yönetim Kurulu üyeleri, banka ve okul müdürleri, STK temsilcileri, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.
‘AMACIMIZ GELECEK NESLE KATKI SAĞLAYABİLMEK’
Törenin açılış konuşmasını yapan Kırdar Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Kırdar Bilgiören Koleji Kurucu Aile Temsilcisi Turgay Kırdar, Türkiye’nin en güzel ve en donanımlı okullarından birisini açtıklarını belirterek, “İhtiyaçlar, talepler ve beklentiler değişen ve gelişen zaman ile birleşince insanlar daha iyiyi, daha mükemmeli ve daha fazlasını istemektedir. Okul çağına gelmiş ve şuanda okul döneminde olan çocuklarımız sizlerin ve bizlerin büyüyüp yetiştiği Türkiye’de, dünyada yaşamıyorlar. Çok daha teknolojik, çok daha yapay ve maalesef çok daha acımasızlaşan dünyamızda Kırdar Bilgiören Koleji olarak istedik ki; vicdanlı, merhametli, insan ilişiklerinde sıcak, dünyayı yakından takip eden, milli ve manevi değerlerini özümseyen, yabancı bir dili çok iyi konuşabilen, Atatürk ilke ve inkılaplarına sımsıkı bağlı bir nesle katkı sağlayabilmek istedik. Kırdar Grup olarak Kütahya’mıza yaptığımız her yatırım önce şehrimizin sonra da ülkemizin en güzide örnekleri arasında yer almıştır” diye konuştu.
‘KÜTAHYA’MIZA VE ÜLKEMİZE DEĞER KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
Kütahya’da bugüne kadar yaptıkları yatırımlarla Türkiye ve dünyada önemli başarılar elde ettiklerine vurgu yapan Kırdar, “Eğitime ve ülkemize, dolayısıyla geleceğe yaptığımız bu dev yatırımla beraber, yaklaşık 250 kişiye istihdam sağlayan Kırdar Grup, yaptığı ihracat, ödediği vergi ve sağladığı istihdam ile Kütahya’mıza ve ülkemize değer katmaya, omuz vermeye devam edecektir” dedi.
Son olarak okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Turgay Kırdar, Kırdar Bilgiören Kolejinin hayırlı olması temennisinde bulundu.
Kırdar’ın ardından Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve Vakıflar Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Vakıfbank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren de bir konuşma yaparak, Kütahya’ya kazandırılan yeni tesisin hayırlı olmasını dilediler.
Konuşmalardan sonra İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın yaptığı dua ile açılış kurdelesi kesildi.
Törende ayrıca, Kütahya Voleybol Spor Kulübü Başkanı Erhan Temel tarafından VakıfBank formasıyla art arda ikinci kez CEV Şampiyonlar Ligi’nde ipini göğüsleyen Gözde Kırdar ve annesi Asiye Kırdar’a teşekkür plaketi ve forma hediye edildi.
Açılış töreninin sona ermesinin ardından davetlilere Kırdar Bİlgiören Koleji’nin dev eğitim tesisi gezdirilerek okul hakkında bilgiler verildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir