Fransa ve ABD’ye tepki

945

Kütahya’da, İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği üyeleri, ABD’nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması kararına tepki gösterirken Türkiye Gençlik Vakfı Kütahya üyeleri de Fransa’nın Kur’an-ı Kerimden bazı ayetleri çıkarma tartışmasına tepki gösterdi.
“KUDÜS İSLAMINDIR, BİZİMDİR”
Cuma namazı sonrası Ulu Cami önünde bir araya gelen dernek üyeleri adına İHH Üniversite Koordinatörü Hüseyin Aksu, basın açıklamasını okudu.
Kudüs ve Filistin’in, İsrail’in işgali altında olduğunu, İsrail devletinin, tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olarak Kudüs’ü hukuksuz bir şekilde başkent yapmak istediğini belirten Aksu, şunları kaydetti:
“Kim hangi kararı alırsa alsın Kudüs İslam’ındır ve Kudüs bizimdir. Kudüs Mekke ve Medine’den sonra, bütün Müslümanların kutsal bildiği Mescidi Aksa’ya ev sahipliği yapmaktadır. Şimdi ilk kıblemize, Peygamber efendimizin miraca yükseldiği o mübarek beldeye sahip çıkma zamanıdır. Bugün burada ve tüm Türkiye’de Kudüs dostlarıyla birlikte ABD’nin ve İsrail’in bu hukuksuz kararına ve uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Tüm Filistin ve Kudüs sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye, İsrail’in attığı hukuksuz adımlar ve işgali durdurmaya çağırıyoruz.”
“KUR’AN-I KERİMİ DEĞİŞTİREMEYECEKLER”
Türkiye Gençlik Vakfı Kütahya Üniversite Koordinatörü Ömer Faruk Çakır da yaptığı açıklamada Fransa’daki “Kur’an-ı Kerim” tartışmasına tepki gösterdi.
Fransa’da, aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, üç eski başbakan, Yahudi ve Hristiyan cemaat temsilcileriyle yazarların da bulunduğu 300 kişinin imzasıyla yayımlanan, Kur’an-ı Kerim’den “şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı iddiasıyla bazı ayetlerin çıkarılması” yönündeki bildiriyi kınadıklarını kaydeden Çakır, “Yakın zamanda gerçekleşen bu vahim olaya karşılık tüm İslam aleminin harekete geçmeye davet ediyoruz. Yüce İslam, dinimizin kutsal rehberi olan Kur’an-ı Kerimimize yapılan bu saldırıya ve gelecekte yapılması muhtemel saldırılara asla sessiz kalmayacağız. Kutsal kitabımızı asla değiştiremeyecekler, bozamayacaklar, bir ayet dahi çıkarıp ekleyemeyecekler. Çünkü onu koruyan Allah’tır. Yüce Allah, “Şüphesiz Kur’an’ı biz indirdik ve elbette onun koruyucularıyızdır” buyurmuştur.” ifadelerini kullandı.
Grup, açıklamaların ardından dağıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir