Emniyet kemeri hayata bağlar

1181

Kütahya’da, simülatöre bindirilen vatandaşlar, emniyet kemerinin önemi ve hızın yol açtığı kazalar konusunda bilgilendirildi.
Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce, valiliğin önüne konuşlandırılan simülatör aracılığıyla vatandaşlar, kaza anında yaşayabileceklerini uygulamalı test etme imkanı buldu.
Simülatöre binen vatandaşlara, kaza anında olabilecekler anlatılarak emniyet kemerinin önemi anlatıldı.
Trafik Şube Müdürü Hasan Açıkgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, her fırsatta emniyet kemeri takmanın önemini anlatmaya çalıştıklarını söyledi.
5-11 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Açıkgöz, şöyle konuştu:
“Düzenlediğimiz etkinliklerden bir tanesi de emniyet kemeri simülasyon aracı. Eskişehir Polis Okulu Müdürlüğünden getirmiş olduğumuz simülatör aracımız aracılığıyla vatandaşlar, kaza anında yaşayabileceklerini uygulamalı test etme imkanı sunuyoruz. Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarında ölüm ve yaralamaların birçoğu emniyet kemeri takmamadan kaynaklanıyor. Emniyet kemeri yolculuğumuz esnasında bizi hayata bağlayan en önemli unsur. Burada emniyet kemerinin önemini uygulamalı olarak anlatıyoruz. Vatandaşlarımız simülatör aracımıza önce emniyet kemersiz, sonra da emniyet kemeri takarak biniyorlar. Aradaki farkı en iyi şekilde anlamış oluyorlar. Aracımız 5 kilometre hızla hareket ediyor. Normal seviyede meydana gelen bir kazadaki sarsma oranının 10’da biri kadar sarsıntı uyguluyoruz. Bu haldeyken bile emniyet kemersiz binilince vatandaşlarımız etrafa savruluyor. Emniyet kemeri taktıklarında ise bu durum olmuyor. Bu etkinliklerle emniyet kemerini takma oranını artırmak istiyoruz.”
Simülasyon aracına binen Kadir Can Sicimoğlu, normalde araç kullanırken emniyet kemerini çok fazla kullanmadığını ancak test sayesinde emniyet kemerinin önemini daha iyi anladığını söyledi.
Araca binen vatandaşlardan Yusra Taha ise hayatı çok sevdiğini ve araç kullanırken mutlaka emniyet kemerinin takılması gerektiğinin önemini anladığını ifade etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir