Domaniç’te üç köye ortak mera

1123

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde yürütülen Mera Islahı Yönetim Projesi kapsamında kullanılmayan bir alan üç köy için mera haline getirildi.
Domaniç ilçesinde Mera Islahı Yönetim Projesi kapsamında merkeze bağlı Çiftlik, Çakıl ve Bükerler köylerinde hayvanlar için mera gübreleme çalışması yürütüldü.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından meraya traktörlerle götürülen gübre, köylülerin yardımıyla 600 dönümlük hayvan otlatma arazisine dağıtıldı.
Domaniç Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özoğul, 350 büyükbaş, bine yakın küçükbaş hayvanın bulunduğu bölgeye yapılan mera ile hayvancılık anlamında önemli üretimler gerçekleşeceğini belirterek, Bükerler, Çakıl ve Çiftlik köylerinin ortak mera ile boş alanını da değerlendireceklerini söyledi.
Özoğul, “Muhtarlarımız ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne yapılan müracaatlar sonrası bu merayı koruma altına alıp, otların temizlenmesi, gübrelerin atılması için çalışmalara başladık. Köylülerimizde daha iyi şartlarda hayvancılık yapılabilmesi için buranın mera olarak değerlendirilmesine karar verildi. İnşallah bu sene içerisinde iki yüz dönümüne gübreleme yapılacak, önümüzdeki yıllarda üç yıllık bir proje kapsamında her sene ayrı ayrı bölümler gübrelenerek projemiz devam edecektir.” diye konuştu.
Özoğul, daha önce Çukurca beldesinde 400 dekarlık mera alanıyla birlikte toplamda ilçede bin dönüm arazide mera alanı oluşacağını ifade ederek, talep oldukça değerlendireceklerini de sözlerine ekledi.
Kırsal bir alanın Mera Islahı Yönetim Projesi ile yeşilleneceğini kaydeden Çiftlik köyü muhtarı Hayrettin Özyurt da “Göreve geldiğimiz ilk senemizde dilekçeyle başvuru yapmıştık. Üç köyün kullanabileceği alanda hayvanlarımızın otlaması yönünde dilekçelerimizi İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim ettik. Allah razı olsun, dilekçemize onay verildi. Burasının ilk olarak gübrelemesini yapmış bulunuyoruz. Şimdi burada üç köyün hayvanları otlayacak. Kullanılmayan boş alanı değerlendirmiş olacağız.” dedi. AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir