Kütahya AK Partide temayül yoklaması

1241

Kütahya’da, 24 Haziranda yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için milletvekili aday adayı olan 55 kişi için temayül yoklaması yapıldı.
Dumlupınar Spor Salonunda yapılan temayül yoklaması için aday adayları ile birlikte delegeler de salona gelerek 55 kişi arasından 5 ismi tercih etmek için oy kullandı.
Temayül yoklaması Kütahya Koordinatörü AK Parti Adana Milletvekili Fatmagül Sarı, burada yaptığı konuşmada, Kütahya’da 59 aday adayının başvurusunun olduğunu, yapılan temayülde ise mevcut 4 milletvekilinin dışında 55 aday adayı için delegelerin oy kullanacağını söyledi.
24 Haziran seçimlerinde Kütahya’da 5 milletvekilinin seçileceğini hatırlatan Sarı, şöyle konuştu: “Daha önceki seçimlerde AK Parti Kütahya’da 4 milletvekilinin tamamını almışı. 24 Haziran seçimlerinde ise inşallah 5 milletvekilinin tamamını alacağız. 24 Haziran seçimlerinin önemini burada bulunan değerli milletvekili aday adaylarımız ve teşkilat mensuplarımızın tamamı çok iyi biliyorlar. Öncelikle 16 Nisandan sonra gerçekleştirilen Anayasa değişikliğiyle birlikte ilk Cumhurbaşkanlığı sisteminin seçimini gerçekleştiriyoruz. İnşallah 24 Haziranda Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Bunun yanında Türkiye Büyük Millet Meclisinde de milletvekili sayımızı artırmamız gerekiyor. Daha önce 550 milletvekili olan TBMM şimdi 600 milletvekili ile temsil edilecek. TBMM’de milletvekili sayımızın yüksek olması bizim için çok önemli. Güçlü meclis, güçlü iktidar ve sürekli istikrar istiyoruz.
24 Haziran seçimlerinin vatana ve millete hayırlı olması temennisinde de bulunan Sarı, daha sonra oy kullanılan sandıkları ziyaret etti.
Temayül yoklamasına AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Kütahya Seçim Koordinasyon Başkanı Musa Yılmaz, milletvekili aday adayları, delegeler ve teşkilat mensupları da katıldı.
Delegelerin tercihlerinin yer aldığı oylar genel merkeze gönderilirken 5 milletvekilinin belirlenmesi için gözler Ankara’ya çevrildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir