Vali Nayir’den Emine Arıoğul ilkokuluna ziyaret

1058

Vali Ahmet Hamdi Nayir, her hafta Çarşamba günleri gerçekleştirdiği okul ziyaretleri kapsamında Emine Arıoğul İlkokulunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

ÖĞRENCİLERE PETTE OYUNU HEDİYE EDİLDİ

Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Kütahya PTT Başmüdürü Ramazan Özdoğru tarafından öğrencilere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı aracılığıyla, 5 adet zeka geliştirici “PETTE” oyunu ve çocuk dergileri hediye edildi.

Hediye tesliminde öğrencilere bilgiler veren PTT Başmüdürü Ramazan Özdoğru, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın mektubunu okudu. Bakan Arslan çocuklara seslendiği mektupta şu ifadelere yer verdi: “Oyun oynarken insan o kadar mutlu oluyor ki zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor, değil mi? İlkokuldayken teneffüslerde ve hafta sonlarında arkadaşlarımla oynamak benim için de çok keyifli ve eğlenceliydi. Sabırsızlıkla beklerdim o anları. ‘Pette’ de posta ve bankacılık alanlarında 81 ilde verilen görevleri tamamlayıp rakiplerini yenmeye çalışacağın eğlenceli bir oyun olarak senin için hazırlandı. Arkadaşlarınla birlikte keyifle oynayacağına inanıyor, iyi eğlenceler diliyorum.”

Vali Ahmet Hamdi Nayir okuldaki ziyaretini 1, 2 ve 3. sınıf ziyaretleriyle sürdürdü. Öğrencilerle sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Okul Aile Birliği hakkında bilgiler verdi. Vali Nayir, “Biz eğitimde başarılı olmak için hem öğretmenleri, hem velileri hem de öğrencileri bir arada tutmaya çalışıyoruz. Sizlerin başarısı için öğretmenleriniz, okul idareniz çalışıyor aynı zamanda velileriniz de katkı sağlasın diye Okul Aile Birliği diye bir teşkilat kuruyoruz. Onlar da sizin ihtiyaçlarınızla ilgileniyorlar” dedi.

Öğrencilerin kitap okuma dersine de katılan Vali Ahmet Hamdi Nayir, kitapların dünyaya açılan bir pencere olduğunu söyledi. Vali Nayir, “Kitaplarda yalnızca coğrafyayı, orada yaşanılan yerleri, insanları değil aynı zamanda bilmediğimiz fikirleri, düşünceleri de öğreniriz. Kitaplar, hayata dair güzel olan şeyleri öğretir. Hayatı öğrenmek için kitap yeterli olur. Başka ülkeleri, insanları öğrenmek için kitap okumak en kolay araçlardan biridir” ifadelerini kullandı.

“BİR SIRAYA 3 KİŞİ OTURURDUK”

Öğrencilerin gerek okul binaları gerek eğitim araç gereçleriyle şanslı olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Biz sizlere güveniyoruz. Anne ve babalarınız, öğretmenleriniz de sizlere güveniyor. Siz de kendinize güvenin. ‘Bu işi yapamayız’ demeyin, ‘Bu işin en güzelini yaparız’ deyin. ‘Bizden bir şey olmaz’ diyenler yanlış yoldalar. Bu sınıftan çok güzel doktorlar, öğretmenler, mühendisler çıkar. Siz yeter ki kendinize inanın ve güvenin. Burada gördüğünüz büyüklerinizin hepsi bir zamanlar sizin sıralarınızda oturuyordu. Okullarını bitirdiler, eğitimlerini tamamladılar, size öğretmen oldular, ilimizi yönetenler oldular. Sizler de bu sıralardan geleceksiniz, bizim yerimizi siz alacaksınız, sizin küçük kardeşleriniz sıralarınıza oturacak. Bugünkü manzara tekrarlanacak ama daha güzel sınıflarda. Bizim zamanımızda sınıflar bu kadar güzel değildi. İki kişi aynı sırada oturduğumuzu hatırlamıyorum, çoğu zaman üç kişi aynı sırada oturduk. Şimdi her birinizin ayrı bir sırası var. Bu güzelliği eğitimdeki başarıyla tamamlamanız lazım” diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’i dikkatlice dinleyen öğrenciler sorumluluklarını bilip görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına dair de söz verdiler.

“ÇOCUKLARIMIZIN ÖZGÜVENLERİ DÜŞÜK”

Eğitimin her milletin, her ferdin, her ailenin gündeminde yer alan önemli konulardan biri olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, çocuklardaki özgüven eksikliğine dikkat çekti. Dünya genelinde yaşanan özgüven sorununa çözümün hep birlikte bulunabileceğinden söz eden Vali Nayir, “Sizler burada öğretmensiniz ama sizin de ev gündeminizde mutlaka bir eğitim konusu var. Dolayısıyla toplumu bu kadar geniş bir şekilde etkileyen bir konuda ilin yöneticileri olarak da hiç olmazsa haftada bir günümüzü okullarımıza ayırıyoruz. Gittiğimiz yerlerde çocuklarımıza olabildiğince güven aşılamaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın özgüvenleri maalesef düşük. Türkiye genelinde, dünya genelinde böyle bir süreç var. Daha kendine güvenen, daha gayretli çocuklarımız olsun istiyoruz. Dolayısıyla her sınıfta üzerine bastırarak çocuklarımıza biz sizin ailelinizin, öğretmenlerinizin size güvendiği kadar biz de size güveniyoruz, başarırsınız duygusunu vermeye çalışıyoruz. Öğretmen arkadaşlarımızdan da ricamız o. Olabildiğince çocuklarımızın özgüvenini yüksek tutup başaramayız diye bir hava içerisine girmesinler. Çocuklarımız bazen ailede, bazen okulda, bazen sokakta yanlış yönlendiriliyor. Onu kırmamız lazım. Geleceğe daha güvenle bakabilmemiz için kendine güvenen nesle ihtiyacımız var” dedi.

“KIYMET GÖREN ÇOCUK BAŞARIR”

Türkiye’nin başarıda güzel örneklere sahip olduğunu o örneklerden birinin de Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar olduğunu kaydeden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Gittiğim okullarda güzel örneklerden bahsetmeye çalışıyorum. En son Nobel ödülünü alan Aziz Sancar’ın eğitim hayatına bakarsanız bu sonucu beklemezsiniz. Kendi köyünde okul yok, 5 km. uzaktaki köye yürüyerek gidiyor ve birleştirilmiş sınıfta okuyor. O şartlardan gelip Nobel Ödülü alınabiliyorsa buralardan da çok rahat adam yetiştiririz hiçbir problemimiz yok yeter ki biz inanalım, bizim inandığımız kadar çocuk da kendine inansın. Kıymet verelim, kıymet verdikçe çocuk kendini hayata hazırlama noktasında daha da farklı, daha da gayretli olacaktır. Eğitim için harcadığınız emek, gayret elbette çok önemli ama biz kendi penceremizden baktığımızda çocuklarımızın kendine güvenir tarzda eğitim almalarının faydasını inanıyoruz. Bunu bir eksiklik olarak gördüğümden değil, ihtiyaç olduğu için söylüyorum. Başarı için öğretmen, öğrenci kadar velilerin de mutlaka devrede olmasını istiyoruz. Biz kendi ilimizdeki eğitim başarısını öğretmenlerimizin gayretiyle, çocuklarımızın hevesiyle, velilerimizin de bu konuda ilgilerini birleştirerek daha da başarılı olabilecek bir yöne götürmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLER VE ÜRETİCİLER ŞEVK VERİYOR”

Her hafta bir sanayi kuruluşu ile okul ziyareti gerçekleştirdiğini belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bizim buralardan almış olduğumuz heyecan var, şevk var. Her hafta bir okul ziyaret ettiğimde öğrencilerimizden almış olduğumuz şevk heyecan sizlerin görev aşkı, görev bilinci bizleri olumluya sevk ediyor. Her hafta üretici kuruluşu, fabrika, sanayi kuruluşu gezmeye çalışıyorum orada görmüş olduğum üreten sistemin varlığı da bizlere mutlaka olumlu tesir yapıyor. Gittiğim yerlerden bir şeyler istifade etmeye çalışıyorum, sizlerin fedakarlığını, sabrını görerek diğer tarafta da risk almasını, yatırım yapmasını, istihdam yapmasını görerek kendi mesleğimize yansıtacağımız konuları da buralardan almaya çalışıyorum” diye konuştu.

“ZAAFIMIZ GELECEĞİMİZİ BİREBİR ETKİLER”

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada hayatta kalabilmesi için her konuda iyi eğitilmiş insan gücüne ihtiyacı olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Anadolu coğrafyası çok güzel bir coğrafya ama gerçekten bütün hesapların, planların, kumpasların üzerinde olduğu zor bir coğrafya. Güçsüzlere hayat hakkı tanıyan bir coğrafyada yaşamıyoruz. Her açıdan güçlü olmamız lazım. Savunma, akademik, ticari, politik açıdan da yetişmiş insan gücünü bulundurarak bir şeyler yapmamız lazım. Zaafımız geleceğimizi birebir etkileyen bir zaaf olur. Dünyanın İsveç gibi, Norveç gibi kimsenin üzerinde hesabı olmayan ülkeleri var. Bizde öyle değil. Herkesin bizim üzerimizden geçen enerji hatları, tarihi hatları var. Dolayısıyla bizim çok daha fazla çalışmamız lazım. Onun da en vazgeçilmezi yetişmiş, iyi eğitilmiş insan gücü. O da okul sıralarından geçiyor. Devlet binaları, çevreyi, eğitim malzemesini çok daha iyi hale getirdi. Biz birbirimizi bilir anlarsak, tanırsak sizin desteğiniz Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği de Valilik olduğu takdirde daha güzel şeyleri başarırız diye düşünüyorum” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir