‘Size hizmet etmek ibadettir’

1128

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kütahya’da Devlet Su İşleri tesisleri toplu temel atma törenine katıldı. Valilik önünde halka seslenen Eroğlu, Kütahya’ya her istediğini veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bir yedi adet biten tesisin temel atma törenine ve bir tesisinde açılışını yapmak üzere ilimize geldi. Valilik önünde temel atma töreninde halka seslenen Eroğlu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sizlere selamını getirdim demesi ile birlikte halk alkışlarla cevap verdi. Valilik temel atma ve açılış merasiminde ak parti milletvekili aday adaylarının yanı sıra protokol üyeleri hazır bulundu. Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir açılış ve temel atma merasiminde bir konuşma yaparak şunları söyledi. Nayir mesire yerlerimiz milli parklarımız deyince orman ve su işleri bakanlığımızı hatırlıyoruz. Hava tahminleri ve erken uyarılar deyince yine orman ve su işleri bakanlığımızı hatırlıyoruz. Orman ve su işleri bakanlığımız her zaman umut veren ve ümit veren yatırımlar yaparak kıymet verdiğimiz bir bakanlığımızdır dedi. Vali Nayir 1 milyon 200 milyon hektarlık alanımızın 646 bin hektarı bu da toplamın yüzde 56 sı demektir. Orman olarak kayıtlarımıza geçmiştir. Yani ilimizin toplamının yüzde 56’sı orman ve su işleri bakanlığımız adına kayıtlıdır dedi. Daha sonra büyük bir coşkuyla kürsüye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu konuşmasında Kütahya’nın hem merkez hem tavşanlı hem de Simav’ın fahri hemşerisi olarak birde 5 Milletvekiliniz olarak sizlere sesleniyorum dedi. Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü. “ne zaman Kütahya’ya gelsem ayrı bir heyecan duyuyorum. Çünkü Kütahya Yiğit insanların ve çalışkan insanların olduğu topraklardır.

EMEKLİLERE MÜJDE
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu daha kalabalık bir Milletvekillerimizle buraya gelecektik fakat biliyorsunuz Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışıyor. Biliyorsunuz ki Emeklilerimize büyük müjdelerimiz var. Hem Ramazan Bayramında Hem de Kurban Bayramında biner lira olmak üzere müjdeler verdik. Bir takım borçlar da yapılandırılıyor. 24 Milyar liralık bir paket üzerinde meclisimiz ve Milletvekillerimiz çalışıyor…88’de
BİZ MİLLETİMİZE
GÜVENİYORUZ
Eroğlu konuşmasında 24 Haziranda sandık milletimizin önüne gelecek ve biz milletimize güveniyoruz dedi Eroğlu, desteğimizi ve gücümüzü milletten alıyoruz ve Kütahya en doğru kararı verecektir. Kütahya Halkı şunu düşünecektir hiç şüphesiz Türkiye nereden nereye geldi. Türkiye Recep Tayyip Erdoğan sayesinde 200 yıldır en verimli yıllarını yaşıyor. 24 Hazirandan sonra Türkiye yeni sistemle çok daha çabuk kalkınacak emin adımlarla ilerliyoruz.
KÜTAHYA’YA NE
YAPILSA AZDIR
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Biz buraya ne için geliyoruz. Ben buranın fahri hemşerisi aynı zamanda hizmetkârı olan hakikaten buraya ne gerekirse yapmak için gayret gösterdim. Hatta İSKİ Genel Müdürlüğü döneminde buraya çok büyük destek verdim. Çünkü Kütahya’ya ne yapılsa azdır, sizlere ne yapılsa azdır. Sizlere hizmet etmek ibadettir. Özellikle bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği desteklerle biz Kütahya’mıza şu ana kadar 13 milyar TL yatırım yaptık hükümet olarak. Tabi biz 2 milyar TL yatırım yaptık, bu günkü yatırımlarla birlikte bu sene yapılacaklarla birlikte 3 katrilyonu aşacak. Nereden nereye. Ben çok iyi hatırlıyorum özellikle 2003 yılında DSİ Genel Müdürü olduğum zaman arkadaşlara sordum ya Kütahya’mıza ne yapılıyor diye. Baktım ki hiç bir yatırım yok. Hepsi ödenek diye o zaman ki parayla 1 milyon’la ödenek demişler. Yani para olmayınca proje yürürlükten düşmesin, vatandaş isyan etmesin, vatandaş tavır koymasın diye 1 milyon ile bu projeler bekliyordu. Şimdi ben size desem ki ben buraya geldim sevgili hemşerilerim ama para yok ama size 1 lirayla ben bunların temelini atacağım desem hemşeri olduğumuza falan bakmaz beni kovarsınız. Dolayısıyla durum böyle Eski Türkiye bu ama yeni Türkiye de yatırımlar hızla devam ediyor ve Allah’ın izniyle de devam edecek. Bakın şu ana kadar burada doğru düzgün bir baraj yokken 13 baraj, 5 gölet yaptık ve şimdi 15 tane barajın ve 3 tane göletin yapımı devam ediyor. Dolayısıyla diyorum ki Kütahya’mızı baraj ve göletler diyarı yapıyoruz. Bütün bu yapımı biten baraj ve göletlerin sulamalarını derhal iade edeceksiniz diye talimat verdim. Bir tane bile dere ıslahı yokken 94 tane dere ıslahını burada yaptık. Şimdi Emet Çayı’nı Kütahya’mıza bir gerdanlık olarak sunacağız. Ayrıca 94 dere ıslahı yaparken biz kamulaştırma yapmayız hiçbir yerde. Ama geçmişte hemşehrilerim bunu şikâyet etmiş. Müpteseh hak var. Sayın Belediye Başkanım da dedi ki; ya bu bir istisna olsun Kütahya’nın fahri hemşerisi olmanın bir faturası var dedi. Bu derelerin istimlaki yapılsın ve dere Kütahya’mızın gerdanlığı olsun dedim. Orada artık kayıkları yüzdürmek Belediyemize ait. Sadece bunun maliyeti Türkiye’de ki en yüksek dere ıslahı maliyeti 50 milyon TL civarında ama Kütahya’mıza hayırlı olsun, Kütahya’mıza yakışır diye düşünüyorum dedi.
Programda vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye başkanı Kamil Saraçoğlu, Milletvekili Ahmet Tan birer konuşma yaptı.
Vatandaşlara 3 bin fidanı ücretsiz dağıtan Eroğlu esnaf ve AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir