Güvenli gıda ile sağlıklı nesiller

1076

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, öğrencilere yönelik “Okullarda Gıda Güvenirliliği” ile ilgili eğitim verildi.
Geleceğin teminatı olan çocukların, dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazabilmesi, küçük yaşlardan itibaren güvenilir gıda tüketim bilincinin aşılanarak sağlıklı nesiller yetişmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından Türkiye genelinde uygulamaya konulan “Okullarda Gıda Güvenilirliği” konulu eğitim çalışmaları ilimizde de aralıksız devam ediyor.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisleri Merve Söyler ve Kübra Özer tarafından Merkez Linyit, Şehitler ve Atakent Ortaokulları öğrencilerine verilen eğitimler, öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilirken bilinçli gıda tüketicisi olmanın sorumluluk ve farkındalıkları anlatılıyor. Uygulamalı olarak da yapılan eğitim çalışmalarında ortaokul öğrencilerinin katılımı ile okul kantinlerinde gıda denetimleri de gerçekleştiriliyor.
Güvenilir gıda, sağlıklı beslenme, kişisel temizlik, el yıkama şekli, tüketilen ürünlerin etiket bilgileri ve Alo 174 Gıda hattının ne işe yaradığı ve nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili bilgilerin verildiği eğitim toplantılarında; öğrencilerin evde ve okulda düzenli öğünlerle beslenme alışkanlığı kazandırılması ve besin çeşitliliğine önem verilmesi gerektiği, “fastfood” türü denilen bol yağlı, tuzlu, katkı maddeli, karbonhidratlı besinlerden çocukların uzak durmaları gerektiği anlatılıyor.
Süt ve süt tüketiminin önemi, ambalaj ve etiket kontrolünün bir davranış haline getirilmesi, kokmuş, çürümüş, küflenmiş gıdalardan uzak durulması ve tüketilmemesi, çocukların alışveriş ettikleri okul kantini, etrafındaki büfe, lokanta gibi yerlerde bir gıda denetçisi gibi işletme temizliğine dikkat etmeleri konusunda da bilgilendirmeler yapılıyor.
Düzenlenen eğitimin çalışmalarında tüketici olan öğrencilerin de birer denetçi olduğu, alış veriş yaparken sakıncalı gördükleri gıdaları 174 Alo Gıda hattını arayarak bildirebilecekleri ve en iyi denetçinin bilinçli olan tüketici olduğu ifade edildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir