Açık Kapı Milletin Kapısı

1051

İçişleri Bakanlığının vatandaş odaklı hizmetlerinden “Açık Kapı Milletin Kapısı” Projesi Kütahya’da uygulanmaya başlandı. Büroyu ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, amaçlarının vatandaşa en iyi şekilde hizmet vermek olduğunu söyledi.
VATANDAŞ KOLAYCA ULAŞABİLECEK
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Açık Kapı Milletin Kapısı bürosunu ziyaret ederek görevlilerle görüştü.
Nayir, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Açık Kapı Projesinin ilk olarak 15 pilot ilde uygulandığını ve 15 Nisandan itibaren de Kütahya’da faaliyete başlanacağını belirtti.
Uygulamanın kısa süre içerisinde 81 ilde faaliyete geçirileceğini de dile getiren Vali Nayir, şunları söyledi: “Buradaki gayemiz, valiliklerimize müracaata gelen kişilerimiz bizim arkadaşlarımız tarafından burada kabul edilmesi, müracaatların buradan alınarak bunun takibinin yapılması. Vatandaşımızın yalnızca buraya gelmekle değil aynı zamanda sistem üzerinden de müracaatları alınabilecek. Paylaşımlarla da müracaatlar alınabilecek. Bu müracaatları illerin valileri, ilgili vali yardımcıları da takip edebiliyor. Yapılan müracaatı sistem üzerinden ekrandan takip edilebiliyor. Aynı zamanda bakanlık da takip edebilecek. Dolayısıyla yapılan müracaatın sonuçlanıp sonuçlanmadığı, müracaata ilişkin yeterli cevap verilip verilmediği, müracaatın yeterince değerlendirilip değerlendirilmediği de kontrol altında tutulmuş olacak.”
ALANINDA EĞİTİM ALMIŞ GÖREVLİLER HİZMET VERECEK
Açık Kapı Milletin Kapısı bürosunu geçici olarak mevcut valilik binasında açtıklarını, yeni hizmet binasının tamamlanmasının ardından büronun orada hizmet vermeye devam edeceğini de kaydeden Vali Nayir, “Burada görevli arkadaşlarımız kılık kıyafetleri ile ve bu konuda aldıkları eğitimle gelen vatandaşımız için bir farklılık oluşturacak ve bir genel kabul görülecek. Bu vesile ile hem yeni başlayacak illerimize hem de Kütahya’mıza hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir