Güral Porselen’den 150 milyon liralık yatırım atağı

953

Güral Porselen İcra Kurulu Başkanı İsmet Güral, 1. Organize Sanayi Bölgesine 300 kişinin istihdam edileceği 150 milyonluk bir seramik fabrikası yatırımı yapacaklarını bildirdi.
300 KİŞİYE İŞ İMKANI DOĞUYOR
Güral, yatırım alanını inceleyen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.
Güral burada gazetecilere yaptığı açıklamada, günümüzde savaşların ekonomik olarak yapıldığını ve iş dünyasının da bu savaşın birer askerleri olduğunu söyledi.
Yapılacak fabrikanın ilk etapta 80 bin metrekare kapalı alanda 300 kişinin istihdam edileceğini ve 150 milyon liraya mal olacağını dile getiren Güral, şöyle konuştu: “Geçmişte dünyada iki tane ordularla savaş yaşandı. Artık günümüzde bu savaşların yerini ekonomik savaşlar aldı. Bizim ülkemize de bu savaşları maruz bırakıyorlar ve oynamak istiyorlar. Ülkelerin orduları var bu ordularda ki askerler belli bir süre sonra emekli olup ayrılıyorlar. Fakat iş aleminin ekonomik askerleri olan bizlerin, yani iş dünyasının askerliği bitmiyor. Bizim mücadelemiz devam ediyor. Ben her fabrikayı bir kale olarak görüyorum. Sayın belediye başkanımız “yatırımcının yanındayım” diyor. Ve bunu da gösteriyor. Her zaman bizlerin yanında oldu. Çoğu zaman bizlere “aslansınız, kaplansınız, yürüyün” derler fakat bir yürürsünüz, yürüdüğünüz zaman bakarsınız bazen mayınların içine girmişsinizdir. Ben bu mayınların içinden çıkacağım diye düşünürsünüz. OSB’deki yatırımcı arkadaşlara sorduğunuzda çoğunun kendine göre bir hikayesi vardır. Allah bin kere razı olsun. Bu eserin meydana gelmesinde valilerimizin ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun çok ciddi katkıları ve destekleri oldu.”
TESİS 2019’DA ÜTERİME GEÇİYOR
Tesisin inşaatının Ağustos ayında tamamlanacağını belirten ve montaj sonrası 2019’un bahar aylarında üretime geçileceğini ifade eden Güral, şöyle devam etti: “2019 ilkbahar aylarında ürünlerimiz bayilerin vitrinlerinde yer almaya başlayacak. Bu yatırım kararını yıllar önce aldık. Ancak bazı sıkıntılar sebebiyle yatırım kararına ara verdik. Fakat o dönemin yetkilileri bizlerden taahhüt istediler. Dediler ki “ham madde hazırlamasını kapalı alanda yapın” dediler. Bizlerde derhal taahhütleri verdik. Daha sonra bize yeniden bir yazı ile ham madde hazırlama tesisi yapmayın dediler. Kardeşim araba yapın ama motoru olmasın diyorsunuz. Nasıl olacak? Biz yapacağımız fabrikada ham madde hazırlama tesisi yapmayacağız gibi bir taahhüt veremeyiz, o zaman yatırım yapmamızı istemiyorsunuz dedik. O yıllarda yapılması gereken tesis maalesef yapılamadı. Ben belirli bir yaşa geldim. Buralardan alacağım çok fazla bir şey yok. Fakat istihdam oluşturmalıyız. Ülkenin ve Kütahya’nın gelişmesi için mutlaka ama mutlaka hepimiz istihdama yön vermeliyiz. Tanıdığım arkadaşlarımıza Kütahya’da yatırım yapılabileceğini ve yöneticilerin lafla değil gerçekten yatırımcının yanında olduğunu kendilerine anlatıyorum. Son cümle olarak bu tür yatırımların ülkemiz için Kütahya için devamında ve tekrarında fayda vardır. Bizden sonra gelen kuşaklara da bu bilinci aşılamalıyız.”
“GÖREVE GELİNCE İSMET BEY’DEN ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKMASINI İSTEDİK”
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu göreve geldiklerinde bu fabrikanın düşünce aşamasında olduğunu hatırlatarak, “Dört yıl önce biz yönetime geldiğimizde henüz bu fabrika düşünce aşamasındaydı. O dönemde biz her şeyimizle hazırız. Kütahya olarak hazırız. Yeter ki siz elinizi taşın altına koyun dedik ve İsmet Bey’de bizleri kırmadı. Bu fabrikanın imarı ile ilgili birçok çalışma oldu. Bunları çözdük ve fabrikanın bu aşamaya gelmesi bizleri memnun ediyor. Bir yatırımcıyı yatırıma teşvik etmek ve yönlendirmek kolay değil. Yatırımcı bir kuş misali gibidir. Eğer çok sıkarsanız ölür, gevşek bırakırsanız da uçup gidiyor. Biz yatırımcıyı uçurmamak için çok dengeli bir çalışma izledik. Üç yıl içinde fabrikanın bu hale gelmesi bizleri memnun ediyor. Yaklaşık 200 dönüm araziyi tahsis etmiştik. Ama ilaveleri ile birlikte 250 dönümün üstüne çıktı. Bununla ilgili şehirde çeşitli spekülasyonlar yapıldı ama biz bunlara aldırış etmedik. Hep önümüze baktık. Kütahya özellikle seramik konusunda öncü illerden bir tanesi. Bu tesisin faaliyete geçmesi ile birlikte seramikte lider konumuna geleceğiz. Ben İsmet Güral’ı elini taşın altına koyduğu için tebrik ve teşekkür ediyorum. İsmet Güral tüm işlerini durdursa ve yatırım yapmasa daha önce kazandığı imkanlar bir ömür boyu yeter. Ama İsmet Bey bunları bir kenara bırakarak hem şehrine hem de ülkesine bu yatırımları yapıyor. Kütahya ekonomisine destek sağlıyor. Yeniden kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir