İHH’dan Afrin ve Suriye’ye yardım tırı

1019

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, devam etmekte olan “Kardeşini Ele Muhtaç Etme” kampanyası kapsamında, Balıköy ve Kütahya Merkezde toplanan yardımların Afrin ve Suriye’ye ulaştırılmak üzere yola çıktığını bildirdi.
Yenipazar, gazetecilere yaptığı açıklamada, içerisinde gıda, temizlik maddesi ve giyimden oluşan, 36 bin 115 lira tutarındaki 1 tır dolusu yardım malzemesinin Afrin ve Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere dualarla yola çıktığını söyledi.
Yenipazar, açıklmasında şunları kaydetti: “Hep ifade ediyoruz, “Az sadaka çok belayı def edermiş” diye. Yardımlaşma bizim inanç kültürümüzün olmazsa olmazı. Bizler nerde olursa olsun, hangi millete, hangi dine mensup olursa olsun açta açıkta birini görsek dayanamayız. Kendimizi onun yerine koyar elimizden geldiğince ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye çalışırız. Suriye zaten bizim gönül coğrafyamızın içinde her zaman yerini korumaktadır. Oralarda yaşanan sıkıntıları bizler yaşıyormuş gibi yüreğimizde hissederiz. Bizim bu ahlakımız bugüne kadar bu topraklarda birlikteliğimizi sürdürebilme ve bin yıldır bu topraklarda var olabilme gücünü verir bizlere. Tüm millet olarak bunun farkındayız. Anadolu coğrafik olarak bir kültür köprüsü özelliğini taşır. O sebeple bu coğrafyada yaşayanlar her zaman geniş bir kültür havzasına mümessillik ederler. Anadolu coğrafyasının insanları kollarını çok geniş bir alana açmak durumundadırlar. Bunu başarabilmek bu topraklarda varlığımızı sürdürebilmek demektir. Bugün bizler bu gayret içerisinde bu toprakların sahibi olabilmeyi hak ettiğimizi göstermeye devam ediyoruz. Bundan sonrada devam ettireceğiz.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir