‘İstikrarlı ortamda uyum içerisinde hizmet ediyoruz’

970

İl Genel Meclisinin çalışmaları hakkında bilgiler veren İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, yapılan hizmetlerle özellikle kırsal alanların adeta ihya edildiğini bildirdi. Yılmaz, istikrarın ve uyumun olduğu bir alanda çalışmanın da büyük avantajını yaşadıklarını söyledi.
Köy grup yollarının tespiti konusunda çalışmalar yaptıklarını belirten Yılmaz, Kütahya’nın 4 bin 500 kilometrelik kırsaldaki yol ağı, 970 ile bin kilometre arasında grup yolu olduğunu tespit ettik. Bugünden sonra illerimiz duble yolla birbirine bağlandığı ve kırsala da aynı konforun gitmesi yönünde hükümetimiz bir iradesi var. Bizlerde bu anlamda planlamamızı yaptık” dedi
“4 YILDA KIRSALA ÇOK CİDDİ ESERLER KAZANDIRDIK”
İl Genel Meclisinde 4 yılı tamamladıklarını ve 4 yıl boyunca kırsalda Kütahya’ya çok ciddi anlamda eserler kazandırdıklarını dile getiren Yılmaz, 34 milyon TL’lik KÖYDES ve 11 milyon TL’lik ek bütçe programımızın ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Her ilçedeki arkadaşımız bu ödeneklerin, hangi yolda ve nerede kullanacağı konusunda titiz bir şekilde çalışıyorlar. Köylere Hizmet Götürme Birliği, kaymakamlarımız ve müdürlerimizle önceliklerimizi tespit ediyoruz” diye konuştu.
Bu seneki KÖYDES projesi ile birlikte, Kütahya’nın 550 köyünün alt yapısının yüzde 99 oranında biteceğini belirten Musa Yılmaz, “Artık geriye çok sınırlı da olsa beldeden köye dönüşen yerleşim yerlerimizin sadece alt yapılarında sıkıntımız var. İleriki dönemde gelen ödenekleri artık çok eskiden kanalizasyon yapıldıysa onları yenileme, bozulan yolları ve bozulan alt yapıyı tamir gibi yerlere harcayacağız. Bu ödeneklerimiz fazlasıyla alt yapıya yeteceği için artık bundan sonra üst yapıyı güzelleştirmek için çalışacağız. Geçen yıl 9 köyümüze sentetik halı saha yaptık. Gençlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda hizmetler yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.
“İSTİKRARLI ORTAMDA ÇALIŞMAK ÇOK GÜZEL”
İstikrarlı ve uyumlu bir şekilde çalışmanın büyük avantajını yaşadıklarını da kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti: “İstikrarın getirdiği bir ortamda çalışmak çok farklı bir şey. 4 tane milletvekilimiz, il teşkilatımız, belediye başkanımız var. Biz program yaptığımızda herkes kendi alanına odaklanıyor. Kimse birbirine müdahale etmiyor. Müdahale etmiyor derken, bölgecilik anlamında şu bölgeye fazla olsun bu bölgeye fazla yatırım olsun denilmiyor. Kütahya merkezli bir bakış ve yaptığımız işlere ve programlara bir güven var. Hiç olumsuz bir müdahale yok. O zaman çalışma ortamımız da kolaylaşıyor. Milletvekillerimizde sahayı gezdiklerinde sıkıntı olan bölgeleri bize bildiriyorlar. Biz bunları bir havuzda topluyoruz ve hem halkımız tarafından hem de teşkilatımız tarafından yapılan çalışmalar beğeniyle karşılanıyor. Böyle bir ortamda da sadece hizmete ve çalışmaya odaklanmış oluyoruz. Bu vesileyle milletvekillerimize teşekkür ediyorum.”
“BELEDİYEMİZLE KÜTAHYA İÇİN PASLAŞIYORUZ”
İl Genel Meclisi olarak Kütahya Belediyesi ile de büyük bir uyum içerisinde çalıştıklarını ve bunun Kütahya’ya büyük fayda sağladığını da anlatan Yılmaz, “Bugün belediye hizmet binamızın yapıldığı alanda belediye ile yarı yarıya hisse sahibiydik. Biz oranın devrini kolay bir şekilde yaptık. İl Genel Meclisini de seçen de belediye başkanını seçen de Kütahya halkımız. Kütahya halkının menfaati neyse onu uyguluyoruz. Bugün görüyoruz ki çok doğru işler yapmışız. Belediye hizmet binası, Kütahya’ya yakışır bir şekilde, görkemli bir yapı olarak ortaya çıkıyor. Çözümsüzlüğün çok kötü bir şey olduğunu ve çözümsüzlükten kaynaklanan olumsuzlukların maliyetinin halkımıza çıktığını biliyoruz. Buna benzer, hiçbir ihtilaflı konumuz olmadı. Kütahya adına il özel idaresi olarak belediye ile karşılıklı paslaşıyoruz. Vekillerimizle de çok güzel bir uyum içerisindeyiz. Geçmişte olmuştur belki bazı sıkıntılar ama bir geleneği, bir kültürü oluşturmak her şeyden daha önemli. İl Genel Meclisimizde de oluşturduğumuz çok güzel bir uyum kültürü var. Ben inanıyorum ki bu daha sonraki meclislere de örnek olacaktır.” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir