ZEKA bölgeyi tanıttı

1068

Zafer Kalkınma Ajansı, katıldığı 2. Dünya Sağlık ve Spor Turizmi Kongresi ve Fuarı’nda (Hestourex) Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa ve Uşak’ın termal, sağlık ve spor turizmi potansiyellerini tanıttı.
Zafer Kalkınma Ajansı, Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen 2. Dünya Sağlık ve Spor Turizmi Kongresi ve Fuarı’na ikinci kez katılım sağlayarak, Kütahya’nın aralarında olduğu TR33 Bölgesi illerinin turizm potansiyellerini tanıttı. İllerin kullanımı için 100 m2 alan kiralayan ZEKA, 4 ilin Kültür ve Turizm Müdürlükleri işbirliğinde ortak bir stand tasarımı oluşturdu. Fuarda, B2B etkinlikleri ve diğer görüşmeler vesilesiyle illerden katılan otel temsilcilerine, otellerini tanıtmaları ve iş anlaşmaları gerçekleştirme imkânları sağlandı. Ayrıca 4 ilden katılan fizik ve tedavi hastaneleri de uluslararası katılımlı bu fuarda hastanelerini tanıtma fırsatı buldu.
ZEKA’dan yapılan açıklamada, ilki geçen yıl düzenlenen fuara 4 bin 29 alım heyetinin katıldığı ve 41 bin 783 iş görüşmesinin gerçekleştirildiği ifade edilirken, “Alternatif turizm çeşitlerini geliştirmek, turizmi 12 aya yaymak ve katma değerli turizm aktivitelerini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen fuara bu yıl başta Avrupa, Rusya, Uzakdoğu ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 160 ülkeden aralarında alternatif turizm ile ilgili binlerce katılımcı gelmiş, geçen yıl 10 milyar TL’nin üzerinde gerçekleşen iş bağlantısının bu yıl 20 milyar TL’yi bulması beklenmektedir” denildi.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir