Kütahya’nın yöresel lezzetleri tanıtılıyor

1237

Kütahya Belediyesi tarafından oluşturulan Gastronomi Birimi ile kentin yöresel ürünler tanıtımının yapılacağı bildirildi.
Kütahya-Eskişehir yolu üzerinde bulunan bir sosyal tesiste tanıtımı yapılan yöresel ürünler ile el sanatları, vatandaşlardan ilgi görüyor.
Belediye Başkan vekili Ali İhsan Ertaş, yöresel ürün tanıtım etkinliğinin açılışında yaptığı konuşmada, Kütahya’nın UNESCO’da Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olduğunu hatırlattı.
Kütahya’nın Ağ’a dahil edilmesinin oldukça önemli olduğunu belirten Ertaş, şunları kaydetti:
“Dünyada 2 milyonun üzerinde şehir olduğu düşünülürse Kütahya’nın bu ağa dahil edilmesi gerçekten çok büyük önem arz etmektedir. Halk sanatları ile zanaatlarımızın sadece geçmişte kalmasından ziyade günümüz insanına tanıtılması ve günümüzde de sürdürülebilir olması da önemli. Yöresel ürün alanında da şu anda Kütahya’mızda üretilen ve insanımızın tükettiği çok sayıda yöresel lezzetimiz, ürünlerimiz bulunmakta. Biz bu etkinliğimizle, bugün yöremize has bir ürünümüzü tanıtıyoruz. Bunu her ay devam ettirerek yöresel lezzetlerimiz ile el sanatlarımızı insanlarımıza, yol güzergahından geçen misafirlerimize tanıtmaya devam edeceğiz.”
Gastronomi birim sorumlusu Refika Bacak da, Kütahya’ya özel mantı, cimcik, erişte, su böreği, tosunum, dolanber ve bunun gibi birçok ürünü tanıtacaklarını ifade etti.
Yöresel ürün tanıtımında konuşan Kübaş Genel müdürü Adnan Sümen ise Kütahya’da çok güzel yöresel ürünlerin olduğunu ve bunların tanıtılmasının kent için oldukça önem arz ettiğini söyledi.
Konuşmaların ardından katılımcı ile vatandaşlara Kütahya yöresinde üretilen sucuk ve kahveden vatandaşlara ikram edildi.
Programda, Ertaş ve beraberindekiler tanıtım stantlarını ziyaret ederek üreticilerden bilgi aldı.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir