Vatandaştan Afrin desteği

1045

Kütahya’nın Merkeze bağlı Osmangazi Mahallesi sakinlerinden Ethem Ceviz, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de görev yapan Mehmetçiğe destek olmak için mahalleden topladıkları paraları teslim etmek üzere Vali Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret etti.
Mahalledeki üç camide şehitler için Mevlid-i Şerif okuttuklarını, sonrasında Afrin’de görev yapan Mehmetçik için cami cemaatinden para topladıklarını ifade eden Ethem Ceviz, cami cemaatinin yardım kampanyasını memnuniyetle karşıladığını ve 4 bin 920 TL para toplandığını söyledi.
“ASKERİMİZİN TÜM
İHTİYACI DEVLET
TARAFINDAN
KARŞILANIYOR”
Duyarlı davranışlarından dolayı Ethem Ceviz nezdinde tüm cami cemaatine teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Afrin’de görev yapan Mehmetçiğin tüm ihtiyacının devlet tarafından karşılandığını, herhangi bir eksikleri olmadığını söyledi. Toplanan parayı Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı ile Mehmetçik Vakfı gibi vakıflara bağışlayabileceklerini belirten Vali Nayir, “Devletin açtığı bir kampanya yok. Suriye’deki, Afrin’deki olaylar için devletimiz bir kampanya başlatmadı. Eğer yardım yapacaksanız bu amaçla kurulmuş dernekler ve vakıflara yatırabilirsiniz. Afrin’de yerini yurdunu terk etmiş, bizim sınırımıza gelmiş Afrinliler var onlara yardım gönderin. Askerimizin bir yardıma ihtiyacı yok, tüm ihtiyacı devletimiz tarafından karşılanıyor ama Mehmetçik Vakfı, Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı, şehit ailelerine yardım yapan yerler var, yardımlarınızı oralara yapabilirsiniz. Araştırın, hangisi sizin gönlünüze daha rahat geliyorsa yardımlarınızı oraya ulaştırın” diye konuştu.
Vali Ahmet Hamdi Nayir’i ziyaretlerinin ardından 4 bin 920 TL’yi TSK Güçlendirme Vakfına bağışlayan Ethem Ceviz, dekontu Kütahya Valiliğine teslim etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir