“Aile Hayatımız: Sorunları ve çözümleri”

1044

Kütahya Belediyesi ile Kütahya İl Müftülüğü iş birliğiyle “Aile Hayatımız: Sorunları ve Çözümleri” konulu bir program düzenlendi.
Hezar Dinari Kültür Merkezinde düzenlenen ve konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman’ın konuşmacı olarak yer aldığı programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, din gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı.
Ku’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar yaptı. Hazırlar, “Türkiye başka dünyalarla mukayese edildiğinde aile yapısı güçlü olan bir ülkedir. Biz aileyi kaybettiğimiz zaman insanlara imanı, dini anlatamayız. Aile bütün bunların ocağıdır. Bu ocağı ayakta tutmamız lazım” dedi.
Son yıllarda aile yapısının sarsıntı geçirmeye başladığını belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman, bu durumun önüne “5 S” kuralıyla geçilebileceğini söyledi. Sevgi, saygı, sorumluluk, sadakat, sabır kelimelerinden oluşan 5 S’nin günümüzde içi boşaltılmış kelimeler olduğunun altını çizen Yaman, Peygamber Efendimiz ’in hayatından örneklerle konuya dair detaylı açıklamalar yaptı.
Geleneksel değerlerimizden uzaklaştığımızı ve bu durumun aile yaşantısına olumsuz yansıdığını ifade eden Prof. Dr. Ahmet Yaman, “Kadın cinayetleri, aile içi kavgaları haberlerde görür hale geldik. Öyle görünüyor ki bizler geleneksel değerlerimizden uzaklaştıkça kendimizi bireysel bir yapıya oturttukça, dünyayı kendi etrafımızda dönen bir gezegen olarak gördükçe ve herkesin bize göre konum almasını ister hale geldikçe bizim bağlarımız gevşemeye başladı ve bir süre sonra da bu bağlar kopmaya başladı. Eğer kendinizi merkeze alır da herkesin, her şeyin size göre konum almasını beklerseniz o zaman sizler sorumluluğunuzun, asli görevlerinizin farkında olmuyorsunuz. Karşınızdaki kişileri de beğenmemeye başlıyorsunuz ve bağlar zedelenmeye başlıyor, zamanla da kopuyor” diye konuştu.
Soru cevap şeklinde devam eden program Vali Ahmet Hamdi Nayir ile İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman’a hediye takdim etmesiyle sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir