Belediye Meclis Üyeleri ile değerlendirme toplantısı

1127

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Belediye Meclis Üyeleri ile bir araya gelerek yapılan ve devam eden projeler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kütahya Belediyesi Sosyal Tesislerinde Belediye Meclis Üyeleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Belediyesi’nin gerçekleştirilen ve devam eden projeleri hakkında bilgiler verdi.
Kütahya Belediyesinin bu zamana kadar yapılan proje ve çalışmaları ile ilgili Belediye Meclis Üyelerine değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; “Göreve geldiğimiz 30 Mart 2014 tarihinden bugüne kadar, vatandaşlarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek adına 2014 ve 2017 yılları arası toplam maliyeti yaklaşık 24 Milyon TL olan 79 üst düzey aracı Kütahya Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğüne kazandırdık.
Kendi Asfaltımızı kendimiz üreterek, 2014 ve 2015 yılları arasında toplam 265 bin ton asfalt kaplama yapıldı. 2016 yılında 160 bin ton asfalt kaplama, 2017 yılında ise 155 bin ton soğuk ve sıcak asfalt üretim ve serimi yapıldı.
Tamamlanan projelerimizden olan Yağmur Suyu Hattı çalışmalarımızda sona gelindi. Bu Proje ile özellikle Cumhuriyet, Yıldırım Beyazıt, Fatih ve Gaybiefendi Mahallelerindeki su baskınlarının önüne geçilmiş olacak. 2015 ve 2016 yıllarında toplamda 26.671,00 m / 27 km yağmur suyu hattı döşendi.
Ab Standartlarında 2015 yılı içerisinde toplam maliyeti 18 Milyon Avro olan Yeni Atıksu Arıtma Tesisi ihalesini gerçekleştirdik. Tesis 90 Bin m3’lük suyu arıtabilecek, projenin %85i Avrupa Birliği Fonlarından %6 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve %9da Belediyenin öz kaynaklarından karşılandı. Projemiz 2017 yılı sonunda bitti. Önümüzde ki günlerde inşallah açılış törenini gerçekleştireceğiz.
Modern ekipmanlara sahip ilk İtfaiye Binamızı şehrimize kazandırdık. Zığra, İkizhüyük, Geven, Alayunt, Okçu Güveççi, Parmakören, Kumarı, Perli, Yeni Bosna Mahallelerimizdeki çok amaçlı Sosyo Kültürel Evler tamamlandı. Vefa ve Sazak Futbol Sahalarının yapımı tamamlandı. Yunusemre, Lala Hüseyin Paşa, Müderris, Yenidoğan, Osmangazi, Fuatpaşa ve Paşam Sultan Mahallelerimizde Yeni Muhtarlık Hizmet Binalarının yapımı tamamlandı. Kültür – Sanat ve Tanıtım Organizasyonları kapsamında 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında toplam 168 etkinlik düzenlendi.
Tamamlanan projelerimizin yanı sıra bir çok büyük projemizde devam ediyor. Kütahya Belediyesi Yeni Hizmet Binası, Kentsel Dönüşüm çalışmaları, Bengüsu Tesisleri, Karadonlu Konak Restorasyon çalışmaları, Kent Giriş Kapıları Projesi, Vefa Mahallesi Üst Geçit Projesi, Ilıca Erkekler Bayanlar Hamamı çalışmaları, Olimpik Yüzme Havuzları Projesi, Zafertepe ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerindeki Yüzme Havuzları İnşaatıları, Şehzadeler Güneş Enerjisi Santrali ve Gözlem Evi Projesi, Pazartesi pazaryeri üstü kapatma çalışmaları, Devlet Hatun Hanımlar Lokali, Sukay Park Projesi, Ulu Camii Caddesi Cephe, Altyapı ve Yol Düzenleme Uygulama Projesi, Kütahya Kalesi Restorasyonu, Çevre Düzenleme ve Aydınlatma Projesi gibi birçok projemizde devam ediyor” dedi.
Kütahya Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcıları Galip Gültekin, Murat Arık, Fatih Gölgeli, Ali İhsan Ertaş ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir