Harika Güral İspanyol yatırımcılarla buluştu

1239

Güral Porselen Yönetim Kurulu Üyesi Harika Güral’ın yürütme kurulunda olduğu Türkiye-İspanya İş Konseyi, Türkiye’de faaliyet gösteren İspanyol firmaların temsilcileriyle bir araya geldi.
DEİK Merkezindeki toplantıya Türkiye’deki yerleşik İspanyol Firmaların temsilcilerinin yanı sıra İspanya Büyükelçisi Rafael Mendivil Peydro ile İspanya Başkonsolosu Pablo Benavides Orgaz da katıldı. Dr. Zenyel Abidin Erdem’in başkanlık ettiği toplantıda iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da güçlendirilmesine dönük öneriler dile getirildi. Gelecek dönemde iki ülke arasındaki faaliyetleri geliştirmenin amaçlandığı Networking Toplantısının pozitif bir hava içerisinde gerçekleştirildiğini ifade eden Harika Güral, İş Konseyi yürütüme kurulu üyeleri olarak, İspanyol temsilcilerin öneri ve işbirliği mesajlarını ilgili makamlara ileteceklerini söyledi.
Harika Güral, DEİK İş Konseyi olarak görevlerinin iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin karşılıklı ve dengeli olarak geliştirilmesi olduğunu belirterek, değişen koşul ve ihtiyaçların belirlenmesi amacıyla belirli aralıklarla düzenlenen bu tür toplantılarda yabancı yatırımcılarla bir araya geldiklerini ifade etti.
Harika Güral Türkiye İspanya ilişkilerine yönelik şu açıklamada bulundu: “İspanya’nın, ülkemizin AB üyelik sürecine verdiği destek siyasi ilişkilerimize olumlu yansımaktadır. Ekonomik ve ticari işbirliği Türkiye-İspanya ilişkilerinde önem teşkil etmektedir. 2016 yılında ikili ticaret hacmimiz 10 milyar 670 milyon Dolar düzeyindedir. İspanya İthalatımızda 10., ihracatımızda 8. Sıradadır ve ülkemizin 8. ticaret ortağı konumundadır. Ülkemizde 651 İspanyol firması faaliyet göstermektedir. 2002-2016 döneminde İspanya’dan ülkemize gelen toplam yatırım miktarı 7 milyar 636 milyon Dolar olmuştur. İspanya’da ise yaklaşık 75 Türk firması faaliyet göstermektedir. 2002-2016 döneminde Türkiye’den İspanya’ya yapılan doğrudan yatırım tutarı 150 milyon dolardır. 2016 yılında 106.582 İspanyol turist ülkemizi ziyaret etmiştir. İspanya’da yaklaşık 4000 vatandaşımız bulunmaktadır.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir