Kütahya’da ‘Bize Her Yer Kütüphane Projesi’

1452

Kütahya’da bir ilkokulu öğrencileri, okul idaresi tarafından hazırlanan ‘Bize Her Yer Kütüphane Projesi’ kapsamında, valilik önünde kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.
Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencileri, proje kapsamında kitaplarıyla birlikte valilik önüne gelerek burada bir süre kitap okudu.
Proje hakkında bilgi veren okul müdürü Muhammet Güler, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okuma sevgisini aşılamak adına proje hazırladıklarını belirtti.
Güler, şunları kaydetti:
“Kitap okumanın tek bir mekanda olmayacağını, her yerde kitap okunabileceğini göstermek için projemizi bugün Zafer Meydanında başlatmış bulunuyoruz. Projemizle aynı zamanda kitabın hayatımıza etkisini ve haytamızdaki varlığını hissettirmeyi de amaçladık. Hepimiz bilmeliyiz ki kültür, bilginin şuurlanmasıdır. Bize bu kültürü en iyi anlatan da şüphesiz kitaplardır. Bizler kitap okuyarak dünyamızı, tarihimizi ve kendimizi keşfederiz. Bu keşfin en önemli yanı da kitapların bizi mutluluğa ulaştırmasıdır. Bizler bu mutluluğun kitaplarla zaman ve mekan mefhumu gözetmeden kazanılabileceğini ve bizlere her daim dost, arkadaş, sırdaş olabileceğinin kanaatindeyiz. Bu sebeple okumak için ‘bize her yer kütüphane’ diyoruz.”
Güler, projenin beş hafta boyunca, beş farklı bölgede süreceğini de sözlerine ekledi.
Bazı veliler de projeye katılarak öğrencilerle birlikte kitap okudu.
Bu arada İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit de öğrencilerin yanına gelerek onları ve okul yöneticilerini tebrik etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir