Murat Dağı bakanlık bünyesinde

1213

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, bölgenin en önemli Turizm Merkezi olan Muratdağı Termal Kayak Merkezi’nin yapılan görüşmeler neticesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine devredildiğini bildirdi.
Gediz Belediyesi olarak Muratdağı’nda kayak ve termal turizme yönelik ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Başkan Saraoğlu, şunları kaydetti:
“Devlet nezdinde Türkiye’nin 22. Kayak Merkezi olarak kabul edilen hem kayak sporu hem de termal sıcak su bakımından zengin olan ilçemizin gözbebeği Muratdağı 2 bin 312 metre yüksekliğe sahiptir. 1450 metrede bulunan Sarıçiçek Yaylası Gölyeri ile Tahtaoluk mevkileri arasındaki Termal Kayak Merkezi Tesisleri yer almaktadır. Muratdağı’nı kayak tesisleriyle ve doğasıyla her dönem dikkati çeken, ziyaretçileri eksik olmayan bir merkez haline getirmek için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Saraoğlu; Vatandaşlarımız buraya geldiğinde yeşillikler içerisinde orman havası, kayak merkezi ve şifalı termal suyu aynı anda kullanabilme imkanına sahip oluyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda mevcut bulunan pistimiz genişletilerek, modern ve daha kapsamlı bir tesis olması sağlanacaktır.”
Termal kayak merkezinin bakanlık bünyesine alınmasında emeği geçenlere teşekkür eden Saraoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: Muratdağı Termal Kayak Merkezi’nin Gençlik Spor Bakanlığı bünyesine alınması ile ilgili büyük gayret gösteren ve taleplerimizi geri çevirmeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a, Kütahya Valisi Sayın Ahmet Hamdi Nayir’e, Kütahya Milletvekillerimiz Sayın Mustafa Şükrü Nazlı, Sayın Prof. Dr. Vural Kavuncu, Sayın Av. İshak Gazel, Sayın Ahmet Tan’a, Uşak Milletvekillerimiz Sayın Dr. Alim Tunç’a ve Sayın Av. Mehmet Altay’a, AK Parti Kütahya İl Başkanı Sayın Ali Çetinbaş’a, İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Musa Yılmaz’a, ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza şahsım ve Gediz halkı adına teşekkür ederek, saygılarımı sunarım.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir