Karaçam’da çizgi ekim tatbikatı

1349

Kütahya orman Bölge Müdürlüğü Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü Alagöz Orman İşletme Şefliğinde 2017 yılında meydana gelen orman yangını neticesinde yanan alanların ağaçlandırma çalışmaları hızla sürüyor.
Yanık sahada yapılan çalışmalarda boşaltılan alanın taşlık ve kayalık olması nedeni ile sahada çizgi ekimi yapılması planlanırken, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürü Mustafa Kemal Erdoğan tarafından çizgi ekimi tatbikatı gerçekleştirildi.
Tatbikata, Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Orhan, Domaniç Orman İşletme Müdürü Güryay Volkan Andiç ve Orman İşletme Şefleri katıldı.
Tatbikatta, tohumların nasıl ilaçlanması gerektiği, sağır ve boş tohumların nasıl ayıklanacağı, ilaçlamanın nasıl yapılacağı bilgileri aktarıldı. Çizgi ekimi nasıl yapılır uygulamalı olarak gösterildi.
Yanık sahanın büyük bir çoğunluğunda bu uygulama ile gençleştirme yapılması planlanırken; tatbikatta 3’er metre ara ile tam çizgi veya taşlık kayalık yerlerde kesik çizgilerle karaçam tohumu ekimi yapıldı.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünce 350 Ha sahanın 100 hektarlık kısmında çizgi ekimi yöntemi ile 600 kilo tohum ekilerek, 8 milyon 869 bin 200 adet tohumun çimlenmesi beklenecek.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir