Felaketten döndüler

1285

Kütahya’da, yaklaşık 60 yıllık olduğu tahmin edilen 2 katlı ahşap binanın, 4 kişilik ailenin evde olduğu esnada gece saatlerinde yıkıldığı bildirilirken aile ise felaketten döndü. Mağdur olan Sarıca ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.
Börekçiler Mahallesi Ergün Çelebi Sokakta, Fevzi Sarıca’ya ait evin gece saatlerinde yıkıldığı belirtildi.
Evinde, yatalak eşi ve iki oğluyla birlikte yaşadığını belirten 65 yaşındaki, Sarıca, gazetecilerle yaptığı açıklamada, gece evlerinde oturdukları sırada evin alt katı duvarlarının yıkılmaya başladığını söyledi.
Yıkılma sesleriyle birlikte kendilerini dışarı attıklarını dile getiren Sarıca, şöyle konuştu:
“Gece evde oturduğumuz sırada bir ses duyduk. Küçük oğlum Semih, aşağıya inip baktığında evin duvarlarının yıkıldığını söyledi. Hemen toparlandık ve kendimizi dışarı attık. Her hangi bir eşya lamadan canımızı zor kurtardık. Sonra diğer duvarlar da yıkılmaya başladı. Sabaha kadar dışarıda bekledik. Sabah saatlerinde polisler geldi. Etrafa güvenlik önlemi için şerit çektiler. Yetkililer geldi bize geçici olarak bir yer gösterdiler. Fakat eşim hasta, bakıma muhtaç olduğu için kızımın evine götürdük. Şu anda olayın şokundayız, kendimizi kurtardığımıza ve kimsenin canı yanmadığına şükrediyoruz.”
Evlerinin yıkılmasında dağdan gelen suyun temeli zayıflatmasında etkili olduğunu ve evlerinin bundan dolayı yıkıldığını savunan Sarıca’nın büyük oğlu Sami Sarıca da, komşularının da bu durumdan şikayetçi olduğunu söyledi.
Sarıca, düzenli bir işleri olmadığı için geçim sıkıntısı yaşadıklarını, evlerinin yıkılmasından dolayı daha da mağdur olduklarını ifade ederek mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini de belirtti.
Sarıca’nın küçük oğlu Semih Sarıca ise yetkililerden, doğup büyüdüğü ve içerisinde birçok anısının olduğu evin yeniden onarılmasını istediğini dile getirdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir