Kudüs ve Balkanlara gidiş bileti Osmanlıcadan

1505

KYK Yurtları Osmanlıca yarışacak
Hayrat Vakfı, Kredi Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtlarda kalan öğrenciler arasında Osmanlıca yarışması düzenliyor. Yarışmada derece elde eden yarışmacılara para ödülünün yanı sıra yurt dışı gezisi imkanı da sunulacak.
Yarışma hakkında bilgi veren Hayrat Vakfı Kütahya Temsilcisi Hüsrev Yarengümeli, yarışmanın Türkiye genelinde KYK Yurtlarında kalan öğrenciler arasında yapılacağını belirtti.
Yarışmaya kayıtların 5 Martta başladığını ve 16 Marta kadar devam edeceğini dile getiren Yarengümeli, şunları söyledi: “Yarışmamızın içeriği, Osmanlıca bilgi yarışması olarak belirlendi. Yarışma ile kurum yurtlarında kalan öğrencilerin ders dışı zamanlarını olumlu değerlendirmeleri ve öğrencilerimizi Osmanlı Türkçesi ile buluşturarak bin yıllık kültür, medeniyet, edebiyat ve tarihimiz hakkında bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Yarışmamıza yurtiçi ve yurtdışında kurum yurtlarında kalan öğrenciler ile 24 saatlik Osmanlıca eğitime devam eden öğrenciler katılabilecek. Yarışma birinci aşama sınavı ve ikinci aşama Türkiye finali şeklinde gerçekleştirilecek. Birinci aşama sınavı eş zamanlı olarak il ve ilçelerde tek merkezde, öğrencilere verilen eğitim kitabından yapılacak. Katılım sayısı 15 den az olan ilçelerde sınav yapılmayacak, buradaki öğrenciler il merkezlerindeki sınava katılacak. Sınav değerlendirme sonucuna göre her ilden ilk 3’e girenler tespit edilecek. Türkiye finali Ankara’da yapılacak. Yarışma kurumumuz, Hayrat Vakfı koordinesinde gerçekleştirilecektir.”
Yarengümeli, yarışma ödülleri hakkında ise şu bilgileri verdi: “Türkiye finalinde 1. olan öğrenciye 5000 TL, 2. olan öğrenciye 4000 TL, 3. olan öğrenciye 3000 TL ödül verilecektir. Yarışmaya hazırlık kurslarına devam edip başarıyla tamamlayan her öğrenciye Kur’an-ı Kerimin Osmanlıca Meali hediye edilecektir. Her ilden ilk 3’e giren öğrenciye bir yıllık Osmanlıca dergi aboneliği sağlanacaktır. Türkiye finalinde ilk 5’e giren öğrenciler, kurumumuzca düzenlenecek olan yurt dışı gezilerine kurasız olarak götürülecektir.”
Yarengümeli, yarışmaya yurt idareleri ve yurtkur.gsb.gov.tr adreslerinde başvuru yapılabileceğini sözlerine ekledi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir