Başkanlar ‘dava’ için Ankara’da

1126

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Akıncı Üssünde meydana gelen olaylarla ilgili davayı takip eden Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Darbe girişimine kalkışanların millete hesap vermesi gerekiyor.” dedi.
KÜTAHYALI BAŞKANLAR DARBE DAVASINI TAKİP ETTİ
Saraçoğlu, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinin davayı gördüğü Sincan Cezaevi Yerleşkesi’nde yaptığı açıklamada, Çavdarhisar, Simav, Altıntaş ve Aslanapa belediye başkanlarıyla davayı takip etmek üzere Ankara’ya geldiklerini söyledi.
Darbe girişiminin milletin ferasetiyle engellendiğini belirten Saraçoğlu, “15 Temmuz darbe girişimi ülkeyi farklı bir konuma götürecekti. Milletimizin ferasetiyle girişim durduruldu. Şimdi darbe girişimine kalkışanların millete hesap vermesi gerekiyor.” dedi.
“KÜTAHYA SABAHA KADAR NÖBET TUTTU”
15 Temmuz günü Kütahyalıların meydanlarda sabaha kadar nöbet tuttuğunu söyleyen Saraçoğlu, Kütahya halkının bundan sonra da aynı kararlılıkla milletin temsilcilerinin yanında olacağını belirtti. Saraçoğlu, söyle konuştu: “Kütahya tümüyle bu darbenin karşısında olduğunu o gece gösterdi. Kütahya’nın farklı bir yapısı da var. Demokrat Parti döneminden beri hep milletin ve seçilmiş hükümetin yanında olmuş. 1960 darbesinde Kütahya acılar çekmiş. Rahmetli Adnan Menderes, Kütahya’dan seçilmiş bir milletvekili ve Kütahya’ya büyük yatırımları var. Ne hikmetse 60 darbesinde Kütahya’da derdest ediliyor. Kütahya’nın darbecilere karşı dik duruşu o zamanlardan geliyor. Her zaman darbenin karşısında olmuş. Kütahyalılar, her zaman milletin, demokrasinin yanında oldu, inşallah bundan sonra da aynı kararlılıkla darbecilerin karşısında, milletin temsilcilerinin yanında olmaya devam edecek.”
AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir