Vicdan Konvoyu’na Kütahyalı kadınlardan destek

1694

Suriye’de Esed rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı tutularak işkenceye uğrayan kadınların seslerini duyurmak için düzenlenen “Vicdan Konvoyu”na destek için, ilin plaka numarası olan 43 gönüllü kadın Kütahya’dan Hatay’a yola çıktı

Zafer Meydanına toplanan, içlerinde sivil toplum kuruluşu üyelerinin de bulunduğu grup adına İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, basın açıklaması yaptı.

İnsanlığın vicdanını temsil eden Vicdan Konvoyu’nun 6 Mart günü İstanbul’dan yola çıktığını hatırlatan Yenipazar, şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi 2011 yılında Suriye’de başlayan anlamsız bir savaş yaşanıyor. Bu savaşın neticesinde kadın, erkek ve çocuk olmak üzere 500 binin üzerinde insan canını kaybetti. Bu savaşı durdurmak üzere, gerçekten tamamıyla barışçıl amaçlarla ordumuz da bölgede bir operasyon düzenliyor. Biz ordumuzu bugüne kadar hiç yalnız bırakmadık. Her daim onların yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Hem ordumuzun yanındayız hem de Suriye’deki kardeşlerimizin yanındayız. Hanım kardeşlerimiz yarın bunu ortaya koyacaklar. Suriye’deki mağdur durumda olan kadın ve kız çocuklarımızın sesini hiç kimse duymak istemiyor. Şu anda Suriye hapishanelerinde sistemin esir tuttuğu 120 binin üzerinde insan var. Ve bunların arasında çok sayıda kadın ve çocuk bulunmakta. Bunu dünya hiçbir şekilde kale almıyor. Türkiye’deki hanımlar bunun farkındalar ve yarın tüm dünyaya bu gerçeği haykıracaklar ve duyuracaklar.”

İHH ve Memur-Sen organizasyonuyla yapılan programa 81 ilden katılım sağlandığını da ifade eden Yenipazar, Kütahya’dan yola çıkacak otobüsümüz de Adana’da konvoya katılarak yarın Hatay’a ulaşacak ve Vicdan Konvoyu’na Kütahyalı kadınlar olarak destek verecekler. İHH ve Memur-Sen organizasyonuyla yapılan bu programa 81 ilden katılım sağlanıyor. Dünyadan da değişik ülkelerden hanım kardeşlerimiz Adana’da konvoyla buluşup akabinde Hatay’a gidecekler. İnşallah Hatay’da tüm kadınlar adına tüm dünyaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde o günün değerini verecek bir eylem ortaya koyacaklar” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra yapılan duanın ardından konvoy yola çıktı.

Uğurlama törenine, Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Diyanet-Sen Kütahya Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Eşsiz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gönüllü kadınların yakınları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir