KUTSO’dan üyelerine vefa

1335

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ülke ve Kütahya ekonomisine değer katan, 40 yıl ve üzerinde KUTSO’ya üye işletme sahiplerine teşekkür belgesi verdi.
“VERGİ TAHSİLATINDA 32. SIRADA OLMAMIZ ÖNEMLİ”
KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, yaptığı açılış konuşmasında, üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.
Marifetin iltifata tabi olduğunu dile getiren Güral, şöyle konuştu: “Üyelerimizin ne fedakarlıklarla çalıştıklarını, buralara geldiklerini çok iyi biliyoruz. Kütahya’da vergi ödeme konusunda bir problem yok. Kütahya vergi tahsilatı anlamında da Türkiye’de 32. sırada. Bu son derece önemli bir rakamdır. Bu başarıyı gerçekleştirenler hem buradaki üyelerimiz hem de bu kıdeme ulaşmamış üyelerimiz. İş dünyasının içerisinde var olmak; ama daha önemlisi devamlılığı sağlamak son derece zordur. Geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakanlığının temsilcileri vardı; Kütahya’da böyle bir ekonomik hareket olacağını beklemediklerini söylediler. Demek ki biz olması gereken seviyede kendimizi tanıtamamışız. İnşallah bundan sonra çok daha iyi olacak.”
“KURUMLARI KIYMETLİ KILAN KÜLTÜRLERİ VE GELENEKLERİDİR”
Kentte üretim ve istihdam sağlayanlara Kütahya’nın vefa borcu olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir de şunları söyledi: “1926 yılında kurulmuş olan Ticaret ve Sanayi Odamız o günden bugüne getirmiş olduğu hizmetlerde, üyeleriyle, yönetim kadrolarıyla, yönetimiyle, başkanlarıyla, meclis başkanlarıyla büyük bir kültür oluşturmuştur. Bunun kıymetini bilmek lazım. O gelenek ve kültürü oluşturan üyelere de bir teşekkür belgesiyle de onlara olan vefa borcunu yerine getiriyorlar. Kurumları kıymetli kılan kültürleri, gelenekleri, şahısları kıymetli kılan da kadirşinaslıklarıdır. Kadir bilir olmak kişiyi değerli kılar. Burada ikisini bir arada yaşıyoruz. Kurumlarımız oluşturdukları gelenekleriyle, kültürleriyle kıymetli, kurumun idarecileri de kadirşinaslıklarla buna ikinci bir kıymet katıp, üyelerini bu konuda destekliyorlar. İllerin kıymetini, yaşanabilir özelliklerini hep birlikte değerlendirdiğimizde ilin emniyet, asayişinden tutun eğitim, sağlık ortamına, ildeki istihdam ortamına kadar birbirilerini olumlu etkileyen birçok hususu bir arada saymak mümkün.”
İlin yöneticileri olarak Kütahya’nın daha iyi eğitim, sağlık imkanlarına sahip, yatırımlar açısından da daha cazip, ticareti ve sanayisi de daha gelişmiş bir il olması için gayret ettiklerini de kaydeden Nayir, “Bizler ilimize kıymet katan herkese vefa borçluyuz. Bunun başında da üretim, istihdam sağlayan, katma değer oluşturan ticaret yapanlar ve sanayicilerimiz geliyor. Bugün onlara verilecek belge bu salondaki herkesi mutlu edecektir. Bu başarı imrenilecek bir başarıdır.” diye konuştu.
“ÜRETMELİ VE ÜRETTİKLERİMİZDEN KAZANÇ SAĞLAMALIYIZ”

Kütahya Milletvekilleri adına bir konuşma yapan AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, 40 yılın bir kahramanlık hikayesi olduğunu söyledi. Güçlü bir Türkiye için üretim vurgusu yapan Vural Kavuncu, “Ülke olarak gelişeceksek, güçlü bir ülke olmak istiyorsak, çocuklarımıza daha refah bir ülke bırakacaksak üretmemiz gerekiyor. Üreteceğiz ve ürettiklerimizi satarak ülkemize kazanç sağlayacağız. Bu olmadığı takdirde başarıya ulaşma şansımız yok” dedi.

“KÜTAHYA’NIN İÇ DİNAMİKLERİ İSTEDİĞİMİZ ÖLÇÜDE HAREKETE GEÇMEDİ”

Kütahya’nın sahip olduğu zenginliklerden tam anlamıyla istifade edebilmesinin önemi dikkat çeken AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, önemli ilerlemeler kaydedildiğini ancak çalışmaların artırılması gerektiğini söyledi. Milletvekili Kavuncu, “Özellikle yeraltı ve enerji kaynaklı kamu iktisadi teşekkülleri nispetinde kentimize can vermiştir; ama ekonomik gerçekler ve gereklilikler nedeniyle özelleştirmelerle birlikte buralarda verimli çalışmalar başlayınca bu kez Kütahya KİT’lerden, kamudan, özel sektör teşebbüsüne geçmekte biraz zorlandı. Bu noktada elbette büyük gelişmeler var. Biz rekabet halindeyiz, öncelikle çevre illerimizle, sonra ülkemizle, sonra başka ülkelerle rekabet halindeyiz. Eğer biz gelişiyor, kalkınıyor; ama yürüyorsak, başkası koşuyorsa makas yine açılıyor demektir. Bu anlamda bizim daha çok çalışmaya ihtiyacımız var. OSB’ler bu memlekette 40 sene önce olmuş olsaydı da bir kültür yerleşmiş olsaydı. Bundan 14 sene evvel Kütahya’da yalnızca bir tane OSB, 600 çalışan vardı. Şu anda OSB’lerin 5.’si ayağa kalkıyor, serbest bölgeyi tartışıyoruz ve 100’ün üzerinde fabrikamız var; fakat hala Kütahya’nın kendi iç dinamikleri istediğimiz ölçüde harekete geçmiş değil; bu topluluk müstesna” ifadelerini kullandı.

“YATIRIM KÜLTÜRÜNÜ ÇOĞALTMALIYIZ”

Kütahya’nın 2012 yılından bu yana bölgede en fazla yatırım alan iki ilden biri olduğunu dile getiren Milletvekili Vural Kavuncu, Kütahya’nın en hızlı sağlık turizminde yükseliş sağlayacağını ifade etti. Yatırım kültürünün çoğaltılması gerektiğini belirten Vural Kavuncu, “AK Parti hükümeti döneminde 2002’den bu yana yapılan yatırımlarda nüfus kriteri göz önüne alınarak değerlendirdiğimizde bölgemizde en çok yatırımı alan iki il Kütahya ve Afyonkarahisar. Eskişehir ve Uşak, Kütahya’dan daha az yatırım almış, Manisa’nın ise 1,5 misli kamu yatırımı almışız. Hala ekonomik işlerlik, üretim gibi noktalarda bazı açıklarımız varsa ve bu nerden ileri geliyor diye baktığımızda bunun daha ziyade özel teşebbüs yatırım ve hizmetleriyle ilgili olduğunu da gözlemliyoruz. Onun için bu kültürü çoğaltmamız lazım. Hizmet üretiminde turizm potansiyellerimiz oldukça yüksek; fakat bunları yeterli derecede değerlendiremediğimiz de aşikardır. Bunun için en hızlı çıkışın termalin olacağı kuşkusuzdur ve bunun için de özellikle açık alan sağlık turizmidir. Sağlık turizmi normal termal turizmden farklı bir kavram olup, hasta insanların tedavi edildiği sistemdir. Bunda da bizim elimizdeki en büyük imkan fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarıdır” dedi.

“TİCARET YAPANLAR DEVLETİN YÜKÜNÜ ALIYORLAR”

İş adamlarının devletin yükünü azalttığını kaydeden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya’daki başarılı sonuçları birlik ve beraberliğin getirisi olduğunu söyledi. Başkan Saraçoğlu, “Ticaret yapmak ülke ekonomisine katkı verme açısından çok önemli. Zaman zaman iş yeri açılışlarına gidiyoruz, bir Belediye Başkanı olarak bundan gurur duyduğumu her daim dile getiriyorum. Aynı zamanda 1. OSB’nin de Yönetim Kurulu Başkanı olarak 1. OSB’nin artık dolduğunu, sadece 4 parselinin kaldığını söylemek istiyorum. 2. OSB’de inşallah yeni yatırımcının işletmeye başlamasıyla yüzde 85 oranında bir doluluğa ulaşacak. Altıntaş Zafer OSB’de de parselasyon çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalar Kütahya’daki bir araya gelişin, birlik ve beraberliğin en büyük göstergesi. Ticaret yapanlar kendi sermayesini, kendi bilgi birikimlerini ortaya koyuyorlar, riske giriyorlar. Aynı zamanda işçi çalıştırarak istihdam sağlıyor, vergi veriyorlar. Devletin yükünü alan bir durum söz konusu bundan dolayı ticaret yapanları kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Nayir ile diğer protokol üyeleri tarafından 40 yılı aşkın süredir KUTSO’ya üye işletme sahiplerine ödülleri verildi.
Törene, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ile Ahmet Tan, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Baro Başkanı Ahmet Atam, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmet Özotraç, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bazı daire müdürleri ile KÜTSO üyeleri katıldı.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir