Kütahya’ya İhtisas Üniversitesi

1184

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Kütahya’ya Sağlık İhtisas Üniversitesi kurulması yönünde çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Kütahya’nın yaklaşık 3 yıl içerisinde Türkiye’nin en nitelikli ve kapsamlı rehabilitasyon tedavilerinin yapıldığı il haline geleceğine vurgu yapan AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Sağlık İhtisas Üniversitesinin Kütahya’ya sağlayacağı fırsatlar hakkında bilgiler verdi.
İhtisas Üniversitesini, Dumlupınar Üniversitesinin desteklemesi gerektiğini dile getiren Kavuncu, şöyle konuştu:
“Şu anda üniversitemizin bu alana yoğunlaşması çok mümkün olamıyor. Nedeni, 56 bin öğrencili, 11 fakülteli, 5 yüksekokulu, meslek yüksekokulları ile birlikte konsantrasyonu dağıtmış, her alanda çalışma gayreti içerisinde olmuş. Şu alanda biz Türkiye’de, dünyada çok öndeyiz, buluş ve patentlerimiz var dediğimiz bir alanda henüz maalesef olunamamıştır. Yeni kavram Türkiye’de üniversitelere misyon yüklemektir. Şu anda beş tane üniversiteye misyon verilmiş ve ihtisas üniversitesi hale getirilmiştir. Bu ihtisaslardan sağlık ve rehabilitasyon alanında bir olaya talip olabiliriz. Bunda da en büyük çıkışımız Kütahya’nın ikinci bir devlet üniversitesine sahip olmasıdır. İkinci üniversitenin ise mevcudun paraleli veya eşi benzeri klonlanmış şekli olmasının da imkanı ve ihtimali yoktur. Bunun en akılcı çözümü üniversitemizin ikiye bölünmesi, içinden sağlıkla ilgili ögelerin çıkarılmasıdır.”
Kütahya’ya Sağlık İhtisas Üniversitesi kurulmasının en mantıklı ve rasyonel çözümlerden bir tanesi olacağını da ifade eden Kavuncu, “Biz böyle bir üniversiteye rehabilitasyon alanında ihtisas üniversitesi misyonu alıp, ek bütçe, ek kadro imkanlarını elde edebiliriz. Bunun ötesi yaşlı sağlığı ve rehabilitasyon anlamında dünyada mükemmeliyetçi merkezlerinden birisi olmaya da talip olma imkanımız olur. İkinci üniversite kurulması anlamında çalışmalarımızı ve taleplerimizi ilettik, altyapı planlarımızı hazırladık, YÖK ile teknik çalışmayı yapmak adına Cumhurbaşkanlığımızın ve Başbakanlığımızın referansıyla orada çalışma yapabilmek için görüşme gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir