43 plakalı Kütahya’dan 43. Gününde Zeytin Dalı Harekatına dua

1391

Kütahya’da, sabah namazında bir araya gelen vatandaşlar, Zeytin Dalı Harekatının 43. Gününde, plaka kodu 43 olan Kütahya’dan Mehmetçik için dua etti.
Kütahya Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliği ile düzenlenen programda Ulu Cami’de sabah namazında bir araya gelen çok sayıdaki vatandaş, burada Zeytin Dalı Harekatına katılan Mehmetçiğin zafere ulaşması için dua etti.
İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, kılınan namazdan sonra yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarih boyunca büyük badirelerden geçtiğini belirtti.
Türk milletinin tarihin en büyük ihanetlerinden biri ile karşı karşıya kaldığını dile getiren Hazırlar, şunları kaydetti: “Tüm bu durumlarla karşılaşırken millet olarak bir gücümüz vardı. O gücümüz, Allah’a sarsılmaz olan imanımızdı, vatan aşkımızdı, şehadet sevdamız, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhumuzdu. Son yıllarda İslam ümmeti yine zorlu bir çemberden geçiyor. İslam dünyasının çok farklı bölgelerinde terörle ve farklı şekillerle bir ateş çemberi açılıyor. İsteniyor ki bu ateş çemberine bu millet sürüklensin. Ama bu tezgahı kuranlar şunu hesap edemediler. Bu millet aç kalır, susuz kalır, evsiz, barksız kalır ama vatanından, toprağından, mukaddes değerlerinden, ezanından bayrağından bir nebze olsun taviz vermez. Bunu hesaba katamadılar. Bugün Mehmetçiğimiz işte bu değerlerimiz için Afrin’de. Bu değerler, bu coğrafyanın selameti için orada. Allah onların yardımcısı olsun inşallah.”
Kütahya Kent Konseyi Başkanı Zekeriya Dağcı da, Zeytin Dalı Harekatının 43. gününde, il plaka kodu 43 olan Kütahya’dan Mehmetçiğe destek olmak amacıyla program düzenlediklerini, her zaman Mehmetçiğin yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından, Fetih Suresi okundu, Zeytin Dalı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için dua edildi.
Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Belediye Başkan Yardımcıları Ali İhsan Ertai Galip Gültekin, Murat Arık ve Fatih Kölgeli, Kent Konseyi üyeleri ve vatandaşların katıldığı program sonunda Kütahya Belediyesi, ikramlarda bulundu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir