Sattıkları ekmeklerin parasını Mehmetçiğe bağışladılar

1045

Görevdeki askerlerin sağ salim geri dönmesi için ilk olarak hatim indiren Hacıkebir Köyü kadınları daha sonra Mehmetçiğe bağışlamak üzere yaptıkları ekmekleri sattı.
Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesine bağlı Hacıkebir Köyü kadınları Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de görev yapan Mehmetçiğe destek olmak için harekete geçti.
Görevdeki askerlerin sağ salim geri dönmesi için hatim indiren Hacıkebir Köyü kadınları daha sonra yaptıkları ekmekleri satarak, elde edilen geliri Mehmetçiğe bağışladılar.
Satılan ekmeklerden 5 bin 950 TL, 50 Dolar elde eden Hacıkebir Köyü sakinlerinden Ayşe Kılıç ile Hatice Türe toplanan parayı teslim etmek üzere Vali Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret etti.
Mehmetçiğe destek olmak için Afrin’e gitmeye de hazır olduklarını ifade eden Ayşe Kılıç, “Birlik olalım, dirlik olalım, devletimizin arkasında duralım” dedi.
Duyarlı davranışlarından dolayı Ayşe Kılıç ile Hatice Türe nezdinde Hacıkebir Köyü kadınlarına teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Zeytin Dalı Harekatı’nda görev alan Mehmetçik için herhangi bir yardım kampanyası başlatılmadığını ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin hiçbir eksiğinin olmadığını belirtti.
Vali Nayir, toplanan parayı devlet talep ettiğinde kullanılmak üzere kendilerinin muhafaza edebileceğini ya da Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı ile Mehmetçik Vakfı gibi vakıflara bağışlayabileceklerini söyledi.
“DEVLETİMİZ GÜÇLÜ,
MEHMETÇİĞİMİZİN HİÇBİR
İHTİYACI YOK”
Ülke sınırlarında güven ve istikrarın sağlanması için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nın 7’den 70’e destek gördüğünü ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Askerimiz, kendi evini, yurdunu, terk ederek bizim ülkemize gelen insanların tekrar güven ve huzur içerisinde yurtlarına dönebilmelerini sağlamak üzere Afrin’de. Onların terk ettiği evlere, köylere yerleşen teröristlerin bize ateş açmasını engellemek, o bölgeyi teröristlerden temizlemek için orada. Ülkemiz, 7’den 70’e bütün insanıyla gerek duası, gerek hizmetiyle şu anda Afrin’deki askerimizin yanında. Sizler de onlardan geri kalmamışsınız. Askerimizin direkt bir ihtiyacı yok. Ne aç, ne açıkta, ne de mermisi eksik. Devletimiz güçlü, onların bütün ihtiyacını orada karşılıyor. Dolayısıyla biz devlet olarak herhangi bir yardım talebinde bulunmuyoruz; ancak vatandaşlarımızın kendi gönlünden kopuyor. Vakıflar da şehit olan askerlerimizin eşine, çocuğuna destek vermeye çalışıyor veya kendi silahlarını geliştirmek için yapılacak araştırmalarda kullanıyorlar. Siz bu parayı muhafaza edin bize bir telefon numarası bırakın ya da hangisine gönlünüz razı ise vakıflardan birine götürüp yatırabilirsiniz” diye konuştu.
Vali Ahmet Hamdi Nayir’i ziyaretlerinin ardından 5 bin 950 TL ile 50 Dolar’ı Mehmetçik Vakfı’na bağışlayan Hacıkebir Köyü sakinlerinden Ayşe Kılıç ile Hatice Türe, dekontları Kütahya Valiliği Özel Kalem Müdürlüğüne teslim etti.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir