İlçe belediyelerine saat kulesi jesti

1144

Altıntaş, Aslanapa, Çavdarhisar, Dumlupınar ve Hisarcık İlçelerinde yapılacak olan Saat Kuleleri ile ilgili protokol imza töreni gerçekleştirildi.
İşbirliği protokolü Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, Aslanapa Belediye Başkanı Asaf Akar, Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, Dumlupınar Belediyesi adına Erhan Işık ve Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan tarafından imzalandı.
Kütahya Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen işbirliği protokolü hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; “Göreve geldiğimiz günden itibaren Merkez Belediye Başkanı olarak seçildiğimizi fakat ilimizi bir bütün olarak gördüğümüzü, İlçe Belediye Başkanlarımız ile beraber projelerimizi yürütme konusunda zaman zaman çalışma yapacağımızı söylemiştik. Çünkü İlçelerimize yapılan çalışmalar aynı zaman Kütahya’mıza yapılan çalışmalardır. Biz Merkez Belediye Başkanlığı olarak siyasi bir ayrım yapmadan MHP’ li bir Belediyemizin de içerisinde olduğu İlçelerimizle birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek adına böyle bir projeye imza atıyoruz.
Bildiğiniz üzere şehir merkezimizdeki Saat Kulemizi yeniledik, akabinde iki Saat Kulesini daha şehrimize kazandırdık. İlçe Belediye Başkanlarımızla görüşmelerimiz esnasında nüfusu belli oranda olan İlçelerimize Saat Kulesi yapılması noktasın bir çalışma başlattık. Başta Hisarcık olmak üzere Altıntaş, Aslanapa, Çavdarhisar ve Dumlupınar ilçelerimize Saat Kulelerini Kütahya Belediyesi olarak yapacak ve teslim edeceğiz. Geçtiğimiz ay Belediye Meclisimizde beş ilçemize Saat Kulesi yapılması konusunda oy birliği ile kararımızı aldık. Arkasından Fen İşleri Müdürlüğümüz projeyle ilgili gerekli çalışmalarını yaptı ve alt yapı çalışmalarımızı oluşturmuş olduk. Saat Kulelerimiz 9 metre yüksekliğinde, uzun ömürlü, tarihi dokumuza uygun şekilde yapılacaktır. İhale aşamasından sonra inşaatına başlayacak ve ihale süreci de dahil olmak üzere tahminen 3 ay içerisinde bitirerek teslim edeceğiz. Projemizin Kütahya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan söz alarak; “Kütahya Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ile Hisarcık İlçemizdeki görüşmemizde şehir merkezindeki Saat Kulelerini gördüğümüzü ve İlçemize bu şekilde yapıtlar inşa etmek istediğimizi arz ettik. Başkanımız bizleri ve beş ilçemizi kırmayarak Saat Kulelerini ilçelerimize kazandırıyor. Hisarcıklı vatandaşlarımız bu haberi aldı ve çok memnun oldular. Bu örnek davranışı nedeniyle Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum. Çıkmış olduğumuz bu yolda birlik ve beraberliğimiz daim olsun” dedi.
Aslanapa İlçe Belediye Başkanı Asaf Akar ise; “Her şehrin kendisine has kimliği ve kültürü vardır. Kütahya Belediye Başkanımız bize centilmenlik örneği göstermiş, Büyükşehir olmamasına rağmen bizim gibi İlçelere şehrin kültürel kimliklerinden olan Saat Kulesini Aslanapa İlçemize de kazandırması bizleri ve vatandaşlarımızı ziyadesi ile memnun etmiştir. Bu anlamda Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu’na şahsım ve Aslanapa halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.
Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut; “Biz 2004 yılında bir dönem Belediye Başkanlığı yaptık, AK Partili Belediyeler çoğunlukta olmasında rağmen maalesef üzülerek söylüyorum bu kadar birbirine destek veremiyordu. Biz İl Belediyesinden hiç destek alamıyorduk. Kamil Başkanımız dört yıl oldu göreve geleli, bu dört yıllık süre zarfında İlçeleri sanki kendi İl Belediyesi gibi dertlerini, sıkıntılarını önemsemektedir. Bugüne kadar her projemizde katkısı ve desteği olmuştur. Kendisinin siyasi tecrübesi olması nedeniyle Kütahya’nın tüm ilçelerindeki, köylerindeki sorunlara hakimdir. İlçelerimize yapmış olduğu bu nazik davranışı nedeniyle şahsım ve Altıntaşlılar adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
Son olarak konuşan Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer; “Belediye Başkanlarımızın da ifade ettiği gibi biz ilk kez İlçemize İl Belediyesinden böyle bir yardım aldık. İlçemize güzel bir Saat Kulesi kazandıracağız. Bu sebeple İl Belediye Başkanımıza hediyesinden dolayı Çavdarhisar Belediye Başkanı olarak şahsım ve vatandaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir