Kütahyalı sanatçılar tarihi konakta faaliyet gösterecek

1569

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) Başkanı Bayram Yıldız, dernek bünyesinde faaliyet gösteren sanatçılar olarak, kendilerine tahsis edilen tarihi konakta faaliyetlerine başladıklarını bildirildi.
TAHSİSTE EMEĞİ
GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Yıldız ve dernek bünyesinde çeşitli sanat dallarında faaliyet gösteren sanatçılar, Kütahya Valiliği tarafından kendilerine tahsis edilen ve tarihi Germiyan Sokakta bulunan Germiyan Beylik Konağında gazetecilerle bir araya geldi.
Gazetecilere konağı tanıtan Yıldız, burada yaptığı açıklamada, tarihi konağın, KÜSAD Kültür ve Sanat Evi adıyla sanatçıların ve sanatseverlerin yeni buluşma noktası olacağını söyledi.
Konağın kendilerine tahsis edilmesinde emeği olan herkese teşekkür eden Yıldız, şöyle konuştu: “Kütahya Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Nayir’e bu sıkıntılarımızı içeren bir sunum dosyası takdim ettik. Sayın Valimiz taleplerimizi uygun bulması sonucu Pirler Mahallesi Germiyan Sokakta bulunan Germiyan Beylik Konağı Kütahya Kültür ve Sanat Derneğimize tahsisi yapıldı. Başta Sayın Valimiz Ahmet Hamdi Nayir’e, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz’a, İl Özel idare Genel Sekreteri Murat Koyak ile tahsis işlemlerinde yardımcı olmaya çalışan İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Zülkarni Yeldemez’e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
SEÇİLEN 17 SANATÇIYA
ÇALIŞMA ODALARI
KÜSAD Kültür ve Sanat Evinin 20 oda, 5 salon ve 2 adet de bağımsız bahçeye sahip olduğunu belirten Yıldız, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu mekanlarda değişik sanat dallarında marka olmuş, Kütahya kültür ve sanatına ulusal ve uluslararası alanda tanıtmış seçici kurullarımız tarafından belirlenmiş 164 sanatçı arasından seçilmiştir. Derneğimizin diğer üye sanatçılarına da KÜSAD Kültür ve Sanat Evimizin ortak mekanlarında eserlerini sergileyerek o sanatçılarımızı da unutmadık. Ayrıca eğitim faaliyetlerimize de geniş yer vererek beş salonumuzda devam ediyoruz. Salon ve odalarımızın tüm dekor ve mefruşatı üyelerimiz tarafından yapılmıştır. Kültür ve Sanat Evimizde, Naif Çoban Ressam Halil Kırkıl, Koleksiyoner Fikret Pak, Bitki yaprağı oyma sanatçısı Mustafa Er, Kalem işi sanatçısı Sibel Temelkıran, Sulu boya sanatçısı Bayram Yıldız, Yağlı boya peyzaj ve portre sanatçısı Belgin Pak, El sanatları sanatçısı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Ayşe Kaçan, Çini sanatçısı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Arif Dönmez, Resim öğretmeni-Ebru ve HAT Santçısı Halil Doğaner, Çağdaş ebru sanatçısı Özkan Elagöz, Tezhip sanatçısı Zaynep Öden, sanatçı Nurhan Ağartan Gezen, Sigrofitto sanatçısı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Betül Erpolat, Çini sanatçılarımız ve Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları Nur Avlupınar, Hamza Üstünkaya, Gülseren Öztuğcu ve Naif resim sanatçısı Muharrem Akyok yer almakta.”
SANATÇILAR
BİRİKİMLERİNİ
PAYLAŞACAKLAR
KÜSAD Kültür ve Sanat Evi bünyesinde seçilen 17 sanatçının deneyimlerini aktarmak üzere genç kuşaklara eğitimler vereceğini kaydeden Yıldız, “Sanatçı arkadaşlarımız sanat birikimlerini tecrübe ve deneyimlerini genç kuşaklara aktarmak adına kendi sanat branşlarında KÜSAD Kültür ve Sanat evindeki atölyelerinde kesintisiz eğitim vereceklerdir. Kültür ve Sanat Evimiz tüm halkımıza, sanatseverlere, öğrenci ve tur gruplarının ziyaretine açık olacaktır” diye konuştu.
Sanatçılarda, tarihi konakta faaliyet göstermeye başladıkları için oldukça mutlu olduklarını dile getirdiler.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir