Necmettin Erbakan, Kütahya’da anıldı

1169

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, vefatının 7. Yılında, ‘Erbakan Hocayı Anma ve Şehitler Gecesi’ programıyla Kütahya’da anıldı.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kütahya Şubesince, Halk Eğitimi Merkezindeki düzenlenen anma programı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
AGD Şube Başkanı Erol Taşkın, burada yaptığı konuşmada, Erbakan’ın, hayatını ‘önce ahlak ve maneviyat’ üzerine kurduğunu söyledi.
Erbakan’ın, her türlü hilelere rağmen hak davasından vazgeçmeyen bir dava adamı olduğunu dile getiren Taşkın, şöyle konuştu:
“Milli Görüş Hareketi’ni kurarak ömrünü tüm insanlığa saadet, huzur, adalet ve barış için vakfeden Erbakan hocamız, Türkiye siyasetine yeni bir anlayış getirerek hak inancı siyasetin merkezine koydu. Milli Görüş Hareketi sadece Türkiye’de değil dünyadaki tüm mazlumların sesi oldu. Erbakan hocamızın sayesinde Siyonizm’le mücadelede ön planda yer aldı. Erbakan hocamız, ‘Davası büyük olanın hedefleri de büyük olur, doğuda bizim batı da bizim. Kudüs de bizim zafer de bizim’ diyerek cihat yolunda son nefesine kadar ümmeti ve Filistin davasını cihadın merkezine aldı. Elhamdülillah biz de o dava şuuruyla takatimizin sonuna kadar gayretlerimizi sürdüreceğiz.”
Programda, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Osman Akgün de Necmettin Erbakan’ın hayatından kesitler anlattı.
Program, hatim duası, ezgi ve marşların okunmasıyla sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir