İmam Hatipli öğrenciler Mehmetçik için Fetih Suresi okudu

1232

Kütahya’da, İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçik için Fetih Suresi okuyup dua etti.
Ali Paşa Camisinde bir araya gelen Kütahya Ergun Çelebi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, burada Fetih Suresi okudu.
Okul Müdürü İsmail Bozdemir, dua programı ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, sınır ötesinde operasyonda olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını manevi olarak destek olmak için öğrenci, öğretmen ve velilerle hatim ve dua etkinliği düzenlediklerini belirtti.
Dualarla, aradaki mesafelerin önemsizleşeceğine inandıklarını ve bu şekilde bir destekte bulunmaya çalıştıklarını dile getiren Bozdemir, şöyle konuştu: “Mehmetçiğimize destek olma açısından bir program başlatmıştık. Program kapsamında öğrencilerimiz, öğretmen ve velilerimiz hatimler ve Fetih Sureleri okudu. Bugün de okunan hatimlerimizi duasını yapıyoruz. Çocuklarımız da, velilerimiz de bu programa katkı sağladıkları için çok memnunlar. Silah altındaki ordumuzun gerideki birlikleri olarak, ‘Dua müminin silahıdır’ düsturu gereğince biz de buradan askerlerimize destek olmak istiyoruz. Askerlerimiz bilsinler ki arkalarında onları seven, onlara dua eden kardeşleri var. Bütün amacımız, derdimiz bu. Bizler rahat uyuyalım diye değil, geride kalanlar olarak ülkenin kalkınması, ilerlemesi adına daha rahat çalışalım diye cephede olan askerlerimizin gözleri arkada kalmasın. Onlar işlerine baksınlar, biz de burada işimizi yapalım ve onlara dua edelim. Asıl temel düşüncemiz bu.”
Daha sonra, okunan hatimlerin duası edildi.
Program, İl Müftülüğü vaizlerinden Alaaddin Özkanat’ın, Mehmetçik ve şehitler için dua etmesiyle sona erdi.
Dua programına, Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Müftü Yardımcıları Veysel Kükrek ve Ali Osman Orum, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Sak, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir