28 Şubat’ın yıl dönümü

1111

Kütahya Gönüllü Teşekküller Kadın Platformu Başkanı Yurdagül Kurt, 28 Şubat 1997 tarihinde gerçekleştirilen Post Modern Darbenin millete açıkça yapılan bir ihanet olduğunu bildirdi.
Kurt, Kütahya Gönüllü Teşekküller Platformu binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 28 Şubat darbesinin üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen o dönemde açılan yaraların kapatılmadığını söyledi.
Süreç içerisinde 28 Şubat mahpuslarının darbenin mağdurları olarak halen ceza evlerinde tutulduğunu savunan Kurt, şöyle konuştu:
“Bu durum ‘Bin yıl sürecek ‘ diyenlerin heveslerinin bin yıl olmasa da neredeyse çeyrek asırdır zulüm olarak çeşitli şekillerde devam ettiğini göstermektedir. Af talebinde bulunmayan, vakur ve onurlu bir duruşla haklarını arayan, darbeciler yargılanırken darbe hukukunun kararlarıyla içeride tutulan bu insanların ve bu insanların ailelerinin hak talebinin gereğini yerine getirmek açıktır ki başta yargı, hükümet ve TBMM olmak üzere herkes üzerine düşen önemli bir görevdir. Kütahya Kadın Platformu olarak 28 Şubat mağdurlarının haklarının tamamen iade edilmeleri, adil yargılanma haklarının verilmesi, iade-i itibarlarının sağlanması ve bu necip millete bu zulmü reva görenlerin cezalandırılmaları talebiyle, gerçekleştirdiğimiz bu açıklamalarla üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Özetle, 28 Şubat siyasi yargı kararları iptal edilsin. 28 Şubat mahpusları derhal serbest bırakılsın ve bu davalara istinaden yeni tutuklamalar yapılmasın talebimizi vurguluyoruz. Zira bu görev ertelenemez, bu görev ihmal edilemez.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir