Miniklerin Kur’an heyecanı

1229

Kütahya’da, velilerin talepleri doğrultusunda anaokulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen dini eğitim dersleri sonucunda Kur’an-ı Kerim öğrenen öğrenciler için tören düzenlendi.
Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü arasında imzalanan ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ kapsamında TOKİ Anaokulunda düzenlenen törende, Kur’an okumasını öğrenen 6 öğrenciye Kur’an-ı Kerim hediye edildi.
“BÜTÜN ÖĞRENCİ VE YETİŞKİNLERİMİZİ KUR’AN’I ÖĞRETMEN İSTİYORUZ”
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, burada yaptığı konuşmada, hem öğrenciler hem de kendileri için oldukça anlamlı olan bir programda olmanın mutluluk ve heyecanını yaşadığını belirtti.
Çocukların henüz küçük yaşlardan itibaren dinlerini ve Kur’an-ı Kerim’i öğrenmelerinin sevindirici olduğunu dile getiren Başyiğit, şöyle konuştu:
“Peygamber efendimiz hadisi şerifinde, ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir’ buyuruyor. Bizim çocuklarımız anaokullarımızda, ilkokullarımızda Kütahya İl Müftülüğümüz ile yapmış olduğumuz işbirliği çerçevesinde hem Milli Eğitim Bakanlığımızın müfredatını uyguluyorlar hem de güzel dinimizi ve yüce kitabımızı öğreniyorlar. Müftülüğümüz bu konuda destekler veriyor. Hatta hoca desteği yetmediği zaman Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün hocalarıyla birlikte ilimizde, ‘Ben Kur’an-ı Kerim öğrenmek istiyorum’ diyen bütün öğrenci ve yetişkinlerimize yüce dinimizi ve yüce kitabımızı öğretmek istiyoruz. Bu anlamda bugün burada Kur’an’ı öğrenen bütün öğrencilerimizi kutluyorum. Hocalarımız ve velilerimizi de ayrıca tebrike diyorum.”
“ÇOCUKLARIMIZIN BU YAŞTA KUR’AN’LA TANIŞMALARI BİR ONUR”
Çocukların anaokulundan itibaren Kur’an’la tanışmaları, onu okumayı öğrenmelerinin bir onur olduğunu ifade eden il müftü yardımcısı Ali Osman Orum da, şunları kaydetti:
“Bu yavrularımızı yetiştiren öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum. İnşallah bu nesil başka olacak. Umut ediyorum. Çünkü biz böyle şeyler hiç görmedik. Bunu bu yavrularımızda görüyoruz ve Allah’a şükrediyoruz. Eskiden okullara gelip de Kur’an okuyan çocukları görme imkanı yoktu. Abes ve kötü görülürdü. Ayıplanırdı. Demek ki hiç de bir şey olmuyormuş, onu anladık. Yani ne cumhuriyet ne de demokrasimiz gidiyor. Hiçbir şey gitmiyor, bakın her şey yerinde.”
Daha sonra Başyiğit ve Orum, Kur’an okumaya başlayan öğrencilere taç takarak Kur’an-ı – Kerim hediye etti.
Program, anaokulu öğrencilerinin Kur’an’dan sureler ile şiirler okuması ve hazırlanan pastayı kesmesiyle sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir