Öğrencilerin duası Mehmetçik için

1255

Kütahya’da, ‘Minik Eller Mehmetçik için Duaya Projesi’ kapsamında ilkokul öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de yürüttüğü ‘Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçik için dua etti.

Kütahya Valiliğinin destekleriyle Dumlupınar Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğünün işbirliğinde hazırlanan programda, kentteki okullarda öğrenim gören öğrenciler Mehmetçik için dua etti.
Proje kapsamında Şehit Uzman Çavuş Hasan Yaşar İlkokulunda düzenlenen programda, okulun 4. sınıf öğrencisi Fatma Çakır tarafından hazırlanan dua metni okundu, protokol üyeleri ve diğer öğrenciler ‘amin’ diyerek katıldı.
Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mehmetçik’e manen destek olmak için böyle bir proje hazırladıklarını belirtti.
Projenin il genelindeki okullarda uygulandığını dile getiren Prof. Dr. Gören, şunları söyledi:
“Şu anda sınır ötesi harekatında olan, ülkemizin bekası, birliği, bütünlüğü için mücadele eden askerlerimize dua olsun diye projeyi hazırladık. Mehmetçiğimize Allah’ın yardımı ulaşsın diye minik ellerle bir dua programı tertipledik. Projemize Kütahya valiliğimiz destek veriyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü projenin okullarda uygulanması için çalışma yaptı. İl Müftülüğümüz de yapılacak dua metninin oluşturulmasına katkıda bulundu. Mehmetçiğimiz adeta yeni bir kurtuluş savaşı mücadelesi veriyor. Bizim şu anda yapabileceğimiz, onlara manevi destek vermek. Peygamber efendimiz, ‘Dua müminin silahıdır’ buyuruyor. Bu duayı masum eller olarak gördüğümüz çocuklarımızın yapması oldukça önemli. İnşallah çocuklarımızın ve bizlerin duaları kabul olur ve Mehmetçik bir an önce zafere ulaşır.”
Yapılan dua programı ile Mehmetçiğe manevi destek olmak istediklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ise “Yapılan dua ile birlikte tüm öğrencilerle beraber Türk milletinin, askerimizin yanında olduğumuzu tüm Türkiye’ye ilan ediyoruz. Dua programına emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bu arada, Cahit Zarifoğlu İlkokulunda ise yapılan duanın ardından helva ikramında bulunuldu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir