Vali Nayir’den Anadolu Lisesine ziyaret

1209

Tavşanlı İMKB Anadolu Lisesini ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, okulda incelemelerde bulundu, daha sonra 12. sınıf öğrencilerinin derslerine katıldı.

“BAŞARANLARIN SİZDEN HİÇBİR FAZLASI YOKTU”
Öğrencilerle sohbet edip, istek ve arzularını soran Vali Ahmet Hamdi Nayir geleceğe dair tavsiyelerde bulundu, kendi hayatından örnekler verdi.

Öğrencilerden kendilerine güvenmelerini ve ümitsizliğe kapılmamalarını isteyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, belirledikleri hedeflere azim ve kararlılıkla yürüdükleri takdirde ulaşabileceklerini söyledi. Zamanın önemine değinen ve bu yılların iyi değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Vali Nayir, “Önemli bir dönüm noktasındasınız. Bugünlerin kıymetini bilin, buradaki arkadaşlıklar çok kıymetli arkadaşlıklar. Öğrendiklerinizi tekrarlayacak, onlarla ilgili hazırlıklarınızı, varsa eksik konularınız onları tamamlayacaksınız. Bugünlerinizin kıymetini bilin. Hayata hazırlanma ve hayatı anlama noktasında enerjinizin en bol olduğu günlerdesiniz. Sizler, hem ailenizin hem de milletimizin ümidisiniz. Sizlerden bekleneni fazlasıyla yapacağınıza inanıyoruz, bunu inanarak söylüyorum. Bugüne kadar başarmış olduğunuz bu noktalar bundan sonrası için de bizi ümitli kılıyor. İnşallah bu güzel ortamlarda elde ettiğiniz bilgilerle geleceğinizi daha da iyi hale getirmek sizlerin elinde. Bu konuda kendinize güvenin. Başaramayız diye bir şey aklınıza getirmeyin. Başaranların sizden hiçbir fazlası yoktu. Yeter ki siz bu konuda azminizi, gayretinizi geliştirin, devam edin. Hedeflerinize, kararlarınıza ulaşıp ulaşamamak da hayatın sürprizleri içerisinde. Bizler sizlerin zamanındayken düşündüklerimizin bir kısmını gerçekleştirebildik, bir kısmını gerçekleştiremedik. Siz de o sürprizlere hazır olun. Daha iyisini de bulabileceksiniz, bazen umduğunuza da ulaşamayacaksınız ama hayat size mutlaka bir sayfa açacak, o sayfaya yazacağınız çok şey olacak. Herkesin ümidi olmalı. O ümidin olmamasını sağlayacak hiçbir sebebe sahip değilsiniz” diye konuştu.

“ELİNİZ KALEM TUTMALI”

Öğrencilerin okuma alışkanlığıyla birlikte mutlaka yazma alışkanlığı edinmeleri gerektiğine de dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Herkes bir dönem şiir yazmayı denemeli. Biz şairlerimizle, edebiyatçılarımızla, roman ve hikaye yazarlarımızla da övünüyoruz. Onlar da bu bilincin oluşmasında önemli yer tutan büyüklerimiz. Edebiyatçı olmanız gerekmiyor ama eliniz kalem tutmalı. Okumadaki başarı yazmadaki başarıyla orantılı. Eğer yazmaya niyet ederseniz inanıyorum çok fazla okuma ihtiyacında olacaksınız. Gittiğim okullarda öğretmenlerimize çocuklara yazma alışkanlığı vermeye çalışsanız, okuma deseniz bile okumaya başlayacaktır diye söylüyorum. Bir konuda bir sayfalık bir metin yazmanız için bir sürü şey okumanız gerektiğine inanıyorum. Eğer çocuklarımıza yazma alışkanlığına yönlendirirsek okuma alışkanlığı kendiliğinden gelecektir” dedi.

“EN ÖNEMLİ GÜÇ İYİ EĞİTİLMİŞ İNSAN GÜCÜ”

Vali Ahmet Hamdi Nayir daha sonra öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlere geleceğin mimarları diye seslenen Vali Ahmet Hamdi Nayir öğretmenlerin kıymetine değindi, iyi eğitilmiş insan gücüne vurgu yaptı. Vali Nayir, “Bir taraftan yönetici diğer taraftan aile babasıyız. Bizlerin çocukları da diğer okullarda sizler gibi kıymetli öğretmenlerimize emanet edilmiş çocuklar. Dolayısıyla buraların başarısını, biz farklı pozisyonlarımız olarak ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Aile babası olarak baktığımızda okulların başarısının farklı bir manası var, ilin valisi olarak baktığımızda daha farklı manası var. Ülke olarak baktığımızda milli eğitimden beklenti çıtamızı hep yüksek tuttuk ve tutmaya da devam edeceğiz. İçinde yaşadığımız coğrafyada güçlü olmamızın gereği var. Güçlülüğün de ifadesi çok farklı. Biz yeraltı zenginlikleri, tarih ve kültür, askeri güç olarak güçlü olabiliriz fakat bunların arasında en önemli güç iyi eğitilmiş insan gücü olarak güçlü olabilmek. Tarihe baktığımızda her şeyini kaybetmiş milletlerin Almanya ve Japonya örneğinde olduğu gibi eğitilmiş insan gücü sermayesine dayanarak kaybettiklerinin hepsini geri getirmişler ama çok büyük zenginliklere sahip olup, eğitilmiş insan gücünde sıkıntısı olanlar ellerindekini kaybetmek durumunda kalmışlar. Bizlerin sizlerden beklentileri, iyi eğitilmiş, vatanını, milletini seven, geleceğe ait de bizde ümit oluşturabilecek iyi eğitilmiş fertler yetiştirebilmek. Sizler, geleceğin mimarları, geleceğimize yön verecek gençlerimizi yetiştirecek kişiler olarak çok kıymetlisiniz. Onun için her bir okulumuza, her bir öğretmenimize ayrı bir kıymet atfediyoruz. Bunun da farkında olduğunuza inanıyoruz. Herkes kendi okulunda, kendi ilçesinde başarıyı sağlarsa bunlar il başarısına, ülke başarısına yansıyacaktır. Belki insanlık adına düşündüğümüzde iyilerin artmasına vesile olacak bir yapı içinde olacaktır diye düşünüyoruz” diye konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir