‘Ödüllü Kitap Okuma Yarışması’ protokolü imzalandı

1264

Kütahya Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir-Sen Kütahya Şubesi işbirliğiyle 3 yıldır düzenlenen “Ödüllü Kitap Okuma Yarışması”nın 4.’sü için protokol imzalandı.

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Fatih Köse, öğretmenevinde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, ‘Zihnen ve Bedenen Sağlıklı Nesiller’ sloganıyla, Kütahya Belediyesi işbirliğiyle başlatmış oldukları organizasyona İl Milli Eğitim müdürlüğünün de katılmasıyla güçlerine güç katıldığını söyledi.

Kitap okuma yarışmasının tanıtım gününün, geleceğe ait tohumların atıldığı onur ve gurur günü olduğunu belirten Köse, şöyle konuştu: “Teşkilat olarak, sosyal, özlük haklarımızın iyileştirilmesi gayretimizin yanında asıl gayemiz vatanımızı ve milletimizi ilelebet payidar kılmaktır. Bu gayemizin en büyük unsuru olan insanımızı, gençlerimizi hem bilgi ve beceri hem de şuur bakımından en mücehhez bir şekilde yarınlara hazırlamak, dolayısıyla gayretimiz de bunun içindir. Elhamdülillah, kültür ve medeniyet şehri Kütahya’mızda başlayan bu etkinlik, genel merkezimizin de teşvikleriyle bugün pek çok ilde hayat bulmuş ve on binlerce genç dimağ kültürümüze ait eserleri okuma imkanına kavuşmuştur. Geleceğimizin inşası ve kadim medeniyetimizin ihyasına yönelik bu yarışma ile ilimizde bu güne kadar 25 bin çocuğumuz kitapla buluşturulmuş, bunlardan 20 bini kitap okuyarak hediye almak ve başarmak için sınavlarımıza katılmıştır. Yarışma ile 318 bisiklet Kütahya Belediyemizce hediye olarak takdim edilmiştir. Ayrıca, 9 tam, 9 yarım ve 9 çeyrek altın da sendikamızca ilk üçe giren öğrencilerimize takdim edilmiştir.”

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ise, belediyecilik görevlerinin yanı sıra eğitim alanında da hizmet etmeye gayret ettiklerini ifade etti.
Başkan Saraçoğlu, şunları kaydetti: “Biz, belediyeciliğin sadece asfalt atan, çöp toplayan, park yapan bir kurum olmadığını, insanların diğer ihtiyaçlarına da katkı sağlayan bir kurum olabileceğini göstereceğimizin sözünü vermiştik. Sendikanın bize kitap okuma yarışması için işbirliği teklifine geldiğinde buna sıcak baktığımızı söylemiştik. Bu yıl 4’üncüsü düzenleniyor bu yarışmanın. Bu yıl da yine belediye olarak bu projeye destek vermeye devam ediyoruz. Bu ateş Kütahya’da yandı ve Kütahya 81 ile bu konuda örnek oldu. Bu çok anlamlı. Bu yıl bisiklet ödül sayımızı plaka kodumuz olan 43’e çıkardık. Ama şöyle de bir önerim var. Ödül olarak farklı bir şeyler verebilir miyiz konusunda düşünürken yarışmanın 3 kategorisinde birinci gelen çocuklarımızı Kudüs gezisine göndersek nasıl olur? Biz belediye olarak buna destek vermeye hazırız. Çocuklarımız orada ilk kıblemiz olan Kudüs’ü görmelerini arzu ediyoruz.”

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit de bu yıl projede yer almaktan ve oldukça anlamlı olan kitap okuma yarışması projesine işbirliği yapmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, İŞKUR İl Müdürü Kamil Uçan, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul müdürlerinin katıldığı tören, protokolün imzalanmasıyla sona erdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir