Şehidin adı okulda yaşayacak

1424

Suriye’de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı sırasında şehit düşen Uzman Çavuş Selman Çelik’in ismi, Kütahya’da Okmeydanı Mahallesi’ndeki bir ilkokula verildi.

Kütahya Valiliği, 295 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü 100. Yıl İlkokulu’nun adının Şehit Selman Çelik İlkokulu olarak değiştirilmesine karar verdi.

Şehidin adının yer aldığı yeni isim tabelasının takılması sırasında şahidin ailesi ve mahalle sakinleri duygulu anlar yaşadı.

Okul Müdürü Ferit Hatipoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahyalı şehidin adının okullarına verilmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirtti.

Şehit babası Süleyman Çelik de oğlunun adının bir okula verilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, şunları söyledi:

“Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda Mehmetçiklere dua ediyoruz. Rabbim onlara güç kuvvet versin. Onlar var olduğu sürece Türkiye ayakta kalacaktır. Her zaman onların arkasındayız. Benim iki evladım daha var. Vatan için gerekirse onları da askere gönderirim.”

Kütahyalı uzman çavuş Selman Çelik (23), 24 Şubat 2017’de Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, El Bab’ın güneyinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının keşif yaptığı sırada terör örgütü DEAŞ tarafından önceden yola döşenmiş el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşmüştü.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir