Domaniç’te zenginleştirilmiş kütüphane açıldı

1176

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde 81 ilde yürütülen “Z Kütüphane Projesi” kapsamında, Domaniç ilçesinde zenginleştirilmiş kütüphane açıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesinde kurulumu tamamlanan Şehit Polis Demet Sezen Z Kütüphanesinin açılış töreninde, zenginleştirilmiş kütüphanenin işbirliği sonucu ilçeye kazandırıldığını belirtti.

Asıl görevi emniyet ve asayişi sağlamak olan Emniyet Genel Müdürlüğünün, bir taraftan da gençlerin eğitimine katkı sağlamak için gayret sarf ettiğine işaret eden Nayir, şunları söyledi:

“15 Temmuz şehitleri Astsubay Ömer Halisdemir ile Polis Memuru Demet Sezen’in adları bu okulumuzda yaşatılacak. Bu güzel okulumuz iki şehidimizin ismini kendinde barındırma, o şehitlerimizi burada yaşatma, hatıralarını anlama, öğrencilerimiz nezdinde de yapılan fedakarlığı kendi hafızalarına kazıma yönünden önemli bir faaliyet ifa edilmiş oluyor. Burada hem gençlerimize hizmet edecek olan kütüphanemizin açılmasıyla hem de bizim bağımsızlığımıza hizmet eden, bu topraklarda bize hayat imkanı sağlayan isimleri yaşatmasıyla bugünkü törenimizi ben çok kıymetli buluyorum. Bu vesileyle Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Dumlupınar’dan 15 Temmuz’a kadar şehit olan, bu topraklarda huzur içinde yaşamamız için canlarını feda etmiş olan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”

İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik de proje kapsamında Türkiye genelindeki zenginleştirilmiş kütüphanelerin, 70 milyon liraya mal edildiğini bildirdi.

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı yapıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir