Kütahya’da ‘Aşkın Halleri’ sergisi

1581

Kütahya’da, Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile sofra seramiği üreticilerinden Keramika tarafından hazırlanan ‘Aşkın Halleri’ sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Kentteki bir alış veriş merkezindeki sergide, öğrencilerin sevgililer günü temalı olarak hazırladıkları aşkın ‘imkansız’, ‘özgür’, ‘tebessüm’, ‘sevimli’, ‘sadık’, ‘masal’ ve ‘sanal’ hallerini anlatan tasarımları beğeniye sunuldu.

DPÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oya Aşan Yüksel, açılışta yaptığı konuşmada, serginin, ‘Üniversite Sanayi İş Birliği İle Sofra ve Mutfak Gereçleri İki Boyutlu Dekor Tasarımlarının Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında hazırlandığını belirtti.

Projeyle sektöre yeni yeteneklerin kazandırılmasını amaçlandığını dile getiren Yrd. Doç. Yüksel, şunları söyledi:
“Kütahya, seramik alanında sektöre yön veren büyük firmaların yer aldığı seramik merkezi olması sebebiyle önemli bir konuma sahiptir. Bu durum sektöre nitelikli eleman yetiştiren üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Cam Bölümüne büyük sorumluluklar yüklemekte ve öğrencilerimize de önemli avantajlar sağlamaktadır. Üniversitemizin ve Keramika’nın destekleriyle gerçekleştirilen projemizde sofra ve mutfak gereçlerine yenilikçi, alternatif dekor tasarımlarının geliştirilmesinin yanı sıra yeni yeteneklerin sektöre kazandırılması, ileriki yıllarda yeni iş birliklerinin devamlılığı ve mezun olan seramik bölümü öğrencilerinin istihdam edilmesine katkı sağlanması amaçlanmıştır.”

Tasarımların Türkiye’de ilk kez Keramika tarafından gerçekleştirilen Dijital Baskı Tekniği yöntemi ile üretime alındığını ifade eden Keramika Genel Müdürü Emin Yüce ise, “Üniversite-Sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden birine bugün hep beraber şahit oluyoruz. Keramika olarak ‘Geleceğe Yatırım Gerek’ felsefemizle geleceğin iş insanlarına, gençlerimizin iş hayatına hazırlanmalarında katkı sağlıyoruz. Bu projede Güzel Sanatlar Fakültesi 4. sınıf öğrencileri, Keramika’nın sevgililer günü kreasyonu için, Keramika Tasarım Merkezi ve Perakende Satış Temsilcileri ile yapılan ortak çalışmalar sonucunda üretimine karar verilen tasarımlar, Türkiye’de ilk kez Keramika tarafından gerçekleştirilen dijital baskı tekniği yöntemi ile üretime alınarak mağazalarımızda satışa sunulmuştur.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, yarışmada başarılı bulunan tasarım sahibi öğrenciler Musa Topaloğlu, Rana Gül, Bilal Demir, Özgür Özyürek, Hülya Simge Demirhan, İrem Nur Yılmaz ve Gülay Akça’ya Vali Ahmet Hamdi Nayir, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ile diğer protokol üyeleri tarafından belge ve hediyeleri verildi.

Daha sonra açılışı yapılan sergi protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından gezildi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir