Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret eden boksöre meydan okudu

1695

Almanya’da yaşayan Türk boksör Şükrü Altay, yayınladığı videolarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden boksör Ünsal Arık’ı, ‘yaptığı hakaretlerin cezasını vermek için’ ringe davet ettiğini bildirdi.

Almanya’da doğup büyüyen, 16 yaşından itibaren aktif spora başlayan ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Kütahya’ya gelen Altay, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 80 kadar amatör müsabakaya çıktığını, 4 tane de profesyonel maça çıkarak rakiplerini yenip Türkiye’nin bayrağını Almanya’da dalgalandırdığını söyledi.

Yine Türk asıllı olan ve Almanya’da yaşayan boksör Ünsal Arık’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapmış olduğu hakaretleri hazmedemediğini ve Arık’a meydan okuduğunu belirten Altay, şöyle konuştu: “Almanya’da yaşayan Ünsal Arık isminde ‘vatan haini’ bir profesyonel boksör var. Arık, bizim Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye’mizi medya üzerinden kötülüyor. Hiç kimse ona bir şey demeye cesaret etmedi. Ben de boksör olarak Alman medyası aracılığıyla ona meydan okudum. Bu meydan okumam üzerine bana çeşitli tepkiler geldi. Bana baskılar yapıldı, çok hakaretler yedim. Sponsorlarımı, arkadaşlarımı kaybettim. Spor salonundan atıldım. Ben gurur duyacak olan insanlar benden uzaklaştı. Ama ben hedefimi unutmadım. Maçlara çıktım, bayrağımı dalgalandırmaya devam ettim. Cumhurbaşkanımızı kötüleyen insan karşısında beni bulur. Ünsal Arık da bizim Cumhurbaşkanımızı kötüledi. Ben de ona meydan okuyorum, ringe çıksın ve bana karşı dövüşsün.”

Alman medyası ve Almanların Arık’ı desteklediğini ve kendisinin de Türk milletinden destek beklediğini kaydeden Altay, “Almanlar onu kullanıyor, o da onları kullanıyor. Ben de canım Türkiye’min benim arkamda olduğunu onlara hissettirmek istiyorum. Almanya benim yalnız olmadığımı görsün. Türkiye’den manevi anlamda destek almak için Türkiye’ye geldim. Mayıs aynıda altın kemer maçına çıkacağım. Allah’ın izniyle o maçı kazandığımda kemeri Cumhurbaşkanıma hediye edeceğim. Ondan sonra sıra Ünsal Arık’a gelecek. İnşallah Arık’ı ilk rauntta devireceğim ve oradan elde edeceğim kazancı da Afrin’e, aslan askerlerimize, Mehmetçiğimize göndereceğim.” diye konuştu.

Gazeteciler aracılığıyla Arık’a seslenen Altay, “Ünsal Arık, sana hodri meydan. Türk milletine, Cumhurbaşkanımıza yaptıklarının intikamını ringde senden alacağım” ifadelerini sözlerine ekledi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir