Tarihi türbenin kurşun levhalarını çaldılar

1494

Kütahya’da, yaklaşık 500 yıllık olduğu bilinen Şeyh Buhari Türbesi’nin çatısında bulunan kurşun levhalarının çalındığı iddia edildi.

Saray Mahallesi Gümüşeşik Sokakta bulunan Şeyh Buhari Türbesi’nin çatısını kaplayan kurşun levhalar, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından sökülerek götürüldü.

Şeyh Buhari Türbesi’nin kentte sayılı türbelerden bir tanesi olduğunu ve yaşanan hırsızlık olayın kendisini çok üzdüğünü belirten Mahalle Muhtarı Sami Er, yaptığı açıklamada, kurşun levhaların farklı günlerde çalındığını söyledi.

İlk hırsızlığı bir mahalle sakininin durumu fark etmesiyle öğrendiğini ve durumu polise bildirdiğini anlatan Er, şöyle konuştu: “İlk hırsızlıktan sonra ikincisinin olabileceği düşündük. Onu düşünerekten mahalle sakinlerinden evleri türbeye yakın olanlara haber verdik. Onların burayı takip etmelerini istemiştik. Komşular, gece saatlerinde türbenin çatısının sökülmeye başladığını görüyor ve müdahale ediyor. Orada bulunan kişi veya kişiler de bırakıp kaçıyor. Polise haber verildi, polis de geldi ama şu an yok, bulamadık. Kim oldukları belli değil. Her şeyi düşünürüm de böyle tekke, türbe gibi yerlere zarar verilebileceği aklıma gelmezdi. Böyle bir şeyin olması beni çok etkiledi.”

Er, tekrar hırsızlık olaylarının yaşanmaması için ilgili kurumlarla görüştüklerini ve ışıklandırma ve diğer gerekli çalışmaların en kısa zamanda yapılacağını da sözlerine ekledi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir